Subventia la energia termica, la un pas sa fie eliminata

energia termica

Directorul Directiei Generale pentru Relatia cu Comunitatile Locale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Liviu Gradinaru, a declarat ca un proiect de Ordonanta care elimina subventia la incalzire ar putea aparea saptamina viitoare pe site-ul MAI.

“Este in lucru si ar putea aparea saptamina viitoare pe site-ul ministerului la Transparenta decizionala un proiect de ordonanta care elimina subventia acordata de la stat pentru energie termica, acel maxim 45%”, a afirmat Liviu Gradinaru. El a precizat ca, in acest context, familiile care au un venit de 2.500 de lei pe luna “trebuie sprijinite”.

“Dupa analizele noastre de pret si de evolutie a pretului am considerat ca orice familie care are un venit sub 2.500 de lei pe luna va intra in saracie energetica, de aceea trebuie sprijinite”, a afirmat directorul general din cadrul MAI. Liviu Gradinaru a mentionat ca nu poate spune cu cit va creste pretul gigacaloriei dupa eliminarea subventiei, acesta fiind influentat “de mai multi factori”.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.