Fermierii vor primi ajutoare de urgenta de la stat

subventie, agricultura, ingrasaminte

Subventionarea ingrasamintelor chimice in regim de urgenta va asigura atat securitatea alimentara a Romaniei in 2009, cat si reluarea activitatii combinatelor petrochimice, care ar fi trebuit sa treaca la disponibilizari masive incepand cu luna februarie”, a spus, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie (FSCP).

Anul trecut, subventia de la stat acordata fermierilor in 2008, pentru cumpararea semintelor si a ingrasamintelor chimice a fost de 108 euro la hectar, potrivit liderului sindical.

Achile Dutu a tinut sa precizeze ca, la intalnirea cu ministrul Adriean Videanu, nu s-a pus problema amanarii redeschiderii unor combinate petrochimice ca efect al crizei gazelor, sustinand ca oricum combinatele nu si-ar fi putut relua activitatea din lipsa de comenzi.

“Discutiile de la Ministerul Economiei dintre reprezentantii sindicatelor si patronatelor din domeniul chimiei si petrochimiei si Adriean Videanu nu au fost axate pe criza gazelor. Noi oricum, in fiecare an, atunci cand a fost iarna grea, am intrat in revizie tehnica pentru a asigura necesarul de gaze pentru incalzirea populatiei”, a explicat Dutu.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.