Precizari privind indemnizatia pentru cresterea copilului

indemnizatie, crestere copii, mame, Uniunea Europeana

Referitor la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului aducem in atentia publicului interesat urmatoarele noi informatii:

1. Din datele statistice raportate la MMFPS, pentru monitorizarea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, rezulta ca, fata de numarul total de 174.300 beneficiari ai indemnizatiei pentru cresterea copilului aflati in plata la 31 decembrie 2008, au fost primite la nivelul agentiilor teritoriale pentru prestatii sociale un numar de aproximativ 12.600 solicitari de recalculare si stabilire drepturi de indemnizatie, din care:

6.600 noi solicitari de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului (pentru prima data) primite de la primarii
5.900 solicitari de recalculare a indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 600 lei la 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.

Asa cum rezulta din datele mentionate mai sus, pana in prezent doar circa 4% din persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului au solicitat, pe baza de documente, recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

2. Mentionam ca persoanele beneficiare ale indemnizatiei pentru cresterea copilului vor primi pana la recalcularea dreptului, suma de 600 lei, iar dupa recalculare vor primi indemnizatia rezultata, inclusiv sumele restante reprezentand diferentele de calcul incepand cu luna ianuarie 2009.

3. La nivelul municipiului Bucuresti, ca urmare a vizitei de lucru efectuata de doamna Mariana NEDELCU, Secretar de stat in MMFPS, coordonator al politicilor familiale, asistentei si incluziunii sociale, Agentia pentru prestatii sociale a municipiului Bucuresti si-a modificat programul de lucru cu publicul.

Astfel, persoanele beneficiare de indemnizatie pentru cresterea copilului in suma de 600 lei, care doresc recalcularea acesteia prin aplicarea procentului de 85% asupra mediei veniturilor realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, vor putea sa se adreseze acestei institutii, in fiecare zi lucratoare a saptamanii, dupa cum urmeaza:
Luni, miercuri si joi intre orele 9.00 – 15.00;
Marti, vineri intre orele 14.00 – 18.00.

Sursa: , Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.