Energie “verde” gratis

energie verde, energie eoliana, proiect, Deva

“M-a costat 2000 de euro. imi asigura apa calda suficienta pentru trei oameni. Din luna mai pana in noiembrie, nu am platit niciun leu pentru gaz sau curent ca sa am apa calda. Intentionez sa imi suplimentez instalatia solara cu inca patru panouri pentru a obtine si in timpul iernii o reducere a consumului de gaz cu 30 la suta”, a povestit deveanul. Mircea Popan este pionier in materie de energie eoliana in judet.

“Am un sistem hibrid format dintr-o baterie de panouri fotovoltaice si o turbina eoliana. De la o viteza a vantului de 2,7 m/s, atat cat e necesar sa miste iarba, turbina eoliana produce energie. Pe acest sistem imi asigur 85 la suta din necesarul de energie electrica pentru iluminatul din sediu, alimentarea a trei calculatoarele si a aparaturii electrocasnice pe care o am la birou”.

Pe aripile vantului

Restul de 15 procente il obtine prin metode clasice, cu un generator electric pe combustibil. “Implementarea sistemului eolian m-a costat cu ceva peste zece mii de lei. Factura mea la energie electrica a devenit insa apropiata de zero. Paradoxal, dar ca sa-mi asigur independenta energetica suta la suta, costul ar fi cel putin egal cu cel pe care l-am platit pana acum.

Un sistem la cheie cu panouri solare fotovoltaice, turbina eoliana, baterii acumulatori cu ciclu profund, care pot furniza energie electrica cateva zile fara aport de la panourile solare sau turbina eoliana, poate ajunge la un pret de 13.000 de euro. Pe aceste sisteme se pot obtine lejer 500 de kwh intr-o luna”, a explicat Mircea Popan.

La Deva, ca la Roma

Randamentul unei instalatii solare depinde de intensitatea radiatiei solare in zona unde este instalata. Potrivit lui Ioan Bedea, la Deva radiatia solara este de 3, 7 kWh pe metru patrat pe zi, comparabila cu cea de la Roma. Prin urmare, instalat la Deva, un panou solar minimal (100 W), poate produce lunar 121 kWh.

Sursa: Adevarul

One thought on “Energie “verde” gratis”

  1. Nu mai vrem energie de la ENEL si de la alti smecheri,ne-am saturat de dictatura si ordonante de guvern.Vrem sa depindem doar de noi si sa nu mai dam explicatii dictatorilor de ce nu platiti si dece trebuie sa suportam acele taxa aberante cite 10 la nr. Fiind-ca asa vrea guvernu s-au golanii de la energetica s-au cum ai mai numesc cei de pe la teleziuni”BAIETII DESTEPTI”. Vreau sa se adopte o noua form de alimentare individuala a intregului sistem national cu energie proprie si sa nu-si mai bata joc de noi acesti limbrici. Imi doresc din tot sufletul sa trec la un nou sistem sa nu mai stau cu frica ,ca din urma mea vine pe furisi alti dobitoci din cadrul lor de huligani c-ami taie curentul electric pe motive numai de ei stiute. As fi tare fericit sa stiu ca pot sa adopt o noua forma de alimentare a spatiului locativ cit si a celui comercial si sa nu mai depind de dictatori si restul grijilor mele sa se concetreze pe lucruri noi si progresive. Va multumesc pentru sprijinul acordat si de este nevoie de anumite soluti pentru rezolvare dorintei mele aezatoare va stau la dispozitie cu tot suportul meu. tel 0747997243

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.