
MOL Romania in parteneriat cu Fundatia pentru Parteneriat lanseaza editia 2011 a programului „Spatii verzi” – program ce urmareste implicarea comunitatilor in proiecte de infiintare, amenajare si reabilitare de spatii verzi publice.
Programul este destinat organizatiilor neguvernamentale din Romania in parteneriat cu scoli si / sau institutii publice din localitatile enumerate in ghid. Se pot solicita fonduri pentru infiintarea si reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joaca, parcurilor scolilor pe baza principiilor mediu-protective, in scopul utilizarii comunitare.
Activitati/ proiecte eligibile:
– Plantari (iarba, arbori, arbusti, plante perene);
– Curatirea spatiilor publice de recreere (parcuri, spatii verzi) (ex: activitati de curatire, colectare de deseuri);
– Montarea si vopsirea cosurilor de gunoi;
– Infiintarea colectoarelor selective de deseuri (numai in localitati unde exista servicii de colectare selectiva a deseurilor);
– Reabilitarea cu materiale naturale sau mediu-protective a diferitelor elemente din spatii publice, cum ar fi: teren de joaca, suport de biciclete, banci, mese, echipamente de sport, stabilimente pentru odihna;
– Infiintarea din materiale naturale a unor terenuri de joaca, suporturi de biciclete, banci, mese, unelte de sport, stabilimente pentru odihna in spatii publice.
Materiale pentru care pot fi solicitate fonduri:
– Arbori si alte plante autohtone;
– Vopsele (la elementele din parcurile publice);
– Echipamente de curatenie (grebla, sapa, saci pentru colectarea deseurilor, etc.);
– Materiale de curatire (activitati de curatenie);
– Recipiente pentru colectarea deseurilor (cosuri de gunoi / pubele pentru colectarea selectiva);
– Mobilier pentru parcuri publice (banci, mese, etc.) – maxim 30% din suma ceruta.
Proiectele trebuie derulate intr-o perioada maxima de 5 luni (aprilie – august 2011). Data de incepere a proiectelor poate fi cel mai devreme: 1 aprilie 2011.
Suma maxima ce poate fi ceruta este de 8.000 RON/ proiect.
Contributia organizatiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total al proiectului si poate fi partial sau integral in fonduri si/sau in natura (ex: comunicatii, cheltuieli legate de sediu, echipamentele puse la dispozitie pentru realizarea proiectelor, etc.). In cadrul contributiei proprii nu se accepta munca voluntarilor.
Data limita de depunere a cererilor de finantare: 1 martie 2011, ora 16.00.