Asociatii profesionale pentru specialistii in Managementul Proiectelor

Trimiterile de mai jos sunt catre organizatii profesionale sau asociatii care ofera informatii cu privire la acest domeniu, initiere, ghidare si asistenta pentru manageri de proiecte.
Cele mai multe organizatii sunt non-profit.

Va invitam ca, daca aveti cunostiinta de alte organizatii care ar trebui sa apara pe aceasta pagina, sa ne comunicati aceste informatii utilizand pagina de contact.
Nu percepem nici o taxa pentru publicare.

A. Organizatii reprezentative la nivel international

pmi_logo

PMI (Project Management Institute) este o organizatie profesionala pentru specialistii din domeniul managementului proiectelor, fiind una din institutiile de referinta în acest domeniu. Organizatia realizeaza standarde profesionale de referinta pentru domeniul managementului proiectelor, organizeaza programe de instruire si un sistem de certificare pentru specialistii din domeniul managementului proiectelor recunoscut la nivel mondial, editeaza o serie de publicatii privind acest domeniu (vezi si www.pmi.ro).
IPMA_logo_S
I
PMA (International Project Management Association) care are ca membre organizatiile nationale de profil.

aace_goldLogo

AACE International este o asociatie profesionala internationala care faciliteaza accesul specialistilor in managementul  costurilor la informatii complexe privind metodele si tehnicile utilizabile pentru aplicarea unor principii si tehnici stiintifice de estimare a costurilor, controlul costurilor, planificarea si managementul afacerilor, analiza rentabilitatii, managementul proiectelor.

PMForum_logo


PMWebRing
ofera un forum economic electronic destinat schimbului de informatii relevante pentru domeniul managementului proiectelor.

B. Organizatii reprezentative din Romania

pm_roAsociatia PROJECT MANAGEMENT ROMANIA are ca scop principal promovarea activitatii de management al proiectelor in Romania, precum si asigurarea unei orientari internationale acestei activitati in Romania, prin sprijinirea eforturilor de cooperare cu organisme europene, precum International Project Management Association – IPMA si alte organisme internationale, precum Project Management Institute – PMI. In acest fel se urmareste facilitarea contactelor si colaborarea cu mediul international, precum si impunerea de standarde internationale in domeniul managementului proiectelor in Romania.
pmi-logo_roPMI RO (Project Management Institute Romania Chapter)
amcor-logo-site
AMCOR (Asociatiei Consultantilor in Management din Romania) este pe plan national, organismul de reglementare a profesiei de consultant in management, fiind membru al Uniunii Profesiilor Liberale din Romania, UPLR,  membru al Federatiei Europene a Asociatiilor de Consultanta, FEACO Brussels, si al Consiliului International al Institutelor de Consultanta in Management, ICMCI.

  C. Alte organizatii relevante in domeniu

 • APM (Association for Project Management (Marea Britanie)) se angajeaza sa dezvolte si sa promoveze proiecte si gestiunea acestora prin intermediul celor cinci dimensiuni de profesionalism.
 • AIPM (The Australian Institute of Project Management ) este organismul de varf pentru managementul de proiect in Australia.
 • ASAPM (American society for the advancement of project management) este o comunitate americana profesionista bazata pe o politica non-profit a carei activitate este dedicata propulsarii disciplinelor de proiect management.
 • IAPPM (The International Association of Project & Program Management) este o organizatie globala de proiect care va da valoare impreuna cu membrii sai, comunitati de proiect, parteneri de afaceri si corporatii prin valorificarea continutului, colaborarii si managementului afacerii.
 • AFITEP (Association Francophone de Management de Project) este referinta francofona in managementul proiectelor, editor al revistei Cible, certificator de abilitati in gestiunea si managementului de proiect, autor al dictionarului de management de proiect.
 • AEDIP (ASOCIACIÓN ESPAŃOLA DE DIRECCÍON INTEGRADA DE PROYECTO) este o asociatie de companii si profesionisti de inginerie si consultanta din sectorul constructiilor ce considera integrarea managmentului de proiect ca modul “cel mai potrivit pentru a desfasura proiecte in acest sector.
 • AEIPRO (Asociación Espańola de Ingeniería de Proyectos) este un mediu de comunicare si cooperare intensa.
 • CIPPM (Center for International Project & Program Management) este o asociatie internationala si centru avansat de comunicare, cercetare si invatare pentru manageri profesionisti de proiect si acele persoane interesate in managementul proiectelor.
 • PMA (Project Management Austria) este o asociatie de management de proiect australiana ce ofera toate informatiile cu privire la certificari in managementul proiectelor in conformitate cu standardul IPMA® – International Project Management Association si multe alte informatii despre managementul proiectelor.
 • PMBN (Project Management Benchmarking Network) este in prezent o asociatie libera de organizatii in managementul proiectelor in cadrul marilor corporatii ce efectueaza studii comparative pentru a identifica cele mai bune practici care vor conduce membrii companiilor la performante exceptionale.
 • PMSA (Project Management Institute of South Africa) reprezinta profesionistii din domeniul managementului de proiect din toate sectoarele din Africa de Sud.
 • FEACO (European Federation of Management Consultancies Associations)  promoveaza si dezvolta profesia de consultant in management in Europa prin acordarea sprijinului sau membrilor Asociatiei Nationale in acele domenii unde vocea colectiva este mai puternica decat suma membrilor sai individuali.
 • ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes) este o organizatie internationala de membrii si o retea de asociatii si institutii de consultanti in management din intreaga lume, care au acelasi scop si impartasesc valori si obiective comune.