Catalog Business Angels

Finantare.ro a lansat Ghidul Business Angels. Descarca de aici Ghidul Business Angels

Cine sunt acesti business angels si cum arata ei? Exista ei doar in America? Exista oare si in Romania? Sunt ei greu de gasit? Finantare.ro te ajuta.

In aceasta sectiune iti prezentam o serie de investitori romani de tip business angel care te pot inspira sa gasesti persoane cu acelasi profil din industria ta sau din alte zone accesibile tie. Pe langa o lista sumara cu cei mai cunoscuti business angels de la noi, am adaugat si asociatii si organizatii care se ocupa cu punerea in contact a investitorilor de acest tip cu antreprenorii cu idei de afaceri creative si cu potential.

Cu mentiunea de a intelege ca abordarea unui business angel se face cu tact si sistematizat, fara a-i “asalta” pe membrii catalogului nostru, speram ca acest instrument sa te orienteze si sa te inspire pentru a gasi finantarea potrivita pentru afacerea ta!

 

ANDREI PITIS

A investit in mai multe start-up-uri in domeniul IT, este profesor colaborator la Universitatea Politehnica si in prezent este presedinte al Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS). Anterior, a fost timp de mai bine de cinci ani seful operatiunilor Ixia in Romania.

 

BOGDAN PITIGOI

Bogdan Pitigoi a castigat primii bani in domeniul distributiei bunurilor alimentare. Atunci a infiintat prima societate, Tester. Folosindu-se de primele sale castiguri si de ajutorul tatalui sau a inceput dupa cativa ani sa achizitioneze o serie de active imobiliare pe care si-a dezvoltat ulterior reteaua de show-room-uri sau fabricile de textile.

In 1997 firma intra in domeniul productiei prin deschiderea unei fabrici de confectii. Dupa doi ani a urmat intrarea pe segmentul auto, in scurt timp suscitand interesul lui Ion Tiriac, care l-a ales partener pentru Mercedes-Benz.

 

CRISTINA BATLAN

Cristina Batlan si-a deschis prima companie la numai 18 ani. Astazi este directorul de creatie si unul dintre actionarii Musette, cel mai mare producator de pantofi, genti si accesorii premium din Romania. Compania detine 15 magazine, inclusiv in cateva dintre cele mai importante capitale ale modei.

Mai multe detalii: AICI

 

DRAGOS ANASTASIU

Contaminat de spiritul antreprenorial al vremurilor intra in afaceri cu un autocar si cu avansul obtinut din plata biletelor. In 1995 decide sa revina in tara si infiinteaza prima companie din grupul Eurolines care acopera acum toate serviciile din turism. In 2009 Dragos Anastasiu reuseste sa mentina sanatatea firmei crescand cu 20% rentabilitatea prin orientarea catre vanzarile online.

Mai multe detalii: AICI

 

Dragos-RoscaDRAGOS ROSCA

In prezent este Managing Partner la Delta Asset Invest si investitor in proiecte din domeniul real estate, IT si tehnologie. A activat ca si business consultant la Roland Berger Strategy and Consultancy, unde a lucrat pe proiecte de strategie, dezvoltare de business, restructurari, privatizari, vanzari si cumparari de companii. In 2004 a creat Gemisa Investments, prima companie din Romania axata pe dezvoltarea de firme de tip startup si early stage.

Mai multe detalii: AICI

 

FLORIN TALPES
Florin Talpes a pasit pe scena afacerilor, aflata inca in constructie, in 1990 alaturi de partenera sa, impreuna cu care a creat una dintre primele intreprinderi de software din Romania. Grupul Softwin a devenit intre timp unul dintre liderii pietei autohtone de profil, iar produsul antivirus BitDefender reprezinta cel mai mare succes international inregistrat de o familie de tehnologii high-tech creata in Romania, avand zeci de milioane de utilizatori in peste 150 de tari.

Mai multe detalii: AICI

 

Vizionar si lider prin excelenta, GABRIEL MARDARASEVICI a dat culoare mediului de business din Romania, evoluand fara cusur in IT si cochetand cu succes cu provocarile din imobiliare, turism, consultanta.

Vector de opinie, cu elocinta si carisma de orator, a avut si are initiative mai mult decat generoase in ceea ce priveste viata comunitatii sub toate aspectele ei: sociale, educative sau de business.

 

 

MARIUS GHENEA
De numele lui Marius Ghenea sunt strans legate o multime de exemple de succes. In 1994, impreuna cu doi prieteni, a pus bazele firmei Flamingo Computers pe care a ridicat-o de la 0 la 50 de milioane de euro, in doar 8 ani. In 2001, si-a vandut partea sa de actiuni si a plecat in calitate de CEO la Flanco Retail, unde a reusit performanta ca in doar 2 ani sa creasca cifra de afaceri a companiei de la 20 milioane de euro la 120 de milioane de euro. In acelasi timp, in anul 2002, a investit 1 milion de dolari in FitDistribution, o companie de distributie IT, care anul trecut inregistra o cifra de afaceri in valoare de 28 de milioane de euro.

Mai multe detalii: AICI

 

MIRCEA TUDOR
Pasionat de ingineria tehnologica si licentiat in drept, Mircea Tudor a reusit sa castige, pentru prima data in istoria Romaniei, Marele Premiu la salonul International de Inventica de la Geneva, unde a participat cu Roboscan, un sistem revolutionar de radiografiere a camioanelor si containerelor. Compania sa, MBtelecom detine alte 12 brevete de inventii, insa tehnologia nu este singura pasiune a omului de afaceri. Preocupat in egala masura de activitatile ecvestre, el este organizatorul primului spectacol de teatru ecvestru din Romania.

Mai multe detalii: AICI

 

PETER BARTA a fost implicat in numeroase proiecte nationale si internationale, lucrand cu companii sau institutii precum Council of Europe, Development Alternative Inc., Smurd Romania sau Academy for Educational Development. In prezent, Péter conduce Fundatia Post-Privatizare, cea mai importanta fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de catre Comisia Europeana, Fundatia Post-Privatizare promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc.

Mai multe detalii: AICI

 

RADU GEORGESCU este unul dintre cei mai importanti antreprenori din domeniul IT din Europa de Est. A intrat in bransa in momentul in care si-a vandut proiectul de diploma unui profesor de la TCM, in 1992, iar doi ani mai tarziu a strans o echipa cu care a dezvoltat antivirusul RAV. Dupa nici 10 ani, in 2003, gigantul Microsoft i-a trecut pragul cu o oferta de cumparare a softului si inca una de a deveni coleg cu faimosul Bill Gates. A vandut produsul, insa pozitia a refuzat-o pentru ca, spune el, in sinea lui este un antreprenor, ii place sa aiba idei noi pe care sa le puna in practica sau macar sa incerce.

Mai multe detalii: AICI

 

Sergiu-NegutSERGIU NEGUT

In prezent este managerul firmei de consultanta si strategie SVP Consult. In afara de calitatea de investitor, actioneaza ca si mentor pentru companii mari, dar si profesor la unul dintre programele MBA locale Maastricht School of Management Romania. A investit in afaceri precum Frufru, 2 Parale, Softelligence, Heart, Intermedica, In-Store Media.

 Mai multe detalii: AICI

 

ASOCIATII DE BUSINESS ANGELS

 

BUSINESS ANGELSBusiness Angels Romania doreste sa creasca gradul de constientizare si sa promoveze investitiile de tip business angels drept o alegere potrivita pentru afaceri la inceput de drum. Comunitatea reprezinta o sursa de informatii si expertiza ce ajuta investitorii si antreprenorii sa inteleaga piata cu noile dezvoltari, tendinte si faciliteaza accesul la sursele relevante de finantare.

Mai mult, Business Angel Romania este membru EBAN (The European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage MarketPlayers), ce are in prezent 141 de membri din 41 de tari. Organizatia este una internationala, nonprofit si are ca misiuni reprezentarea comunitatilor de start-up-uri, adunarea membrilor organizatiilor si persoanelor fizice din Europa si nu numai.

 

VentureConnect a fost lansat in 2010 de catre Ana Maria Andronic (Senior Associate la Biris Goran) si Daniel Visoiu (Partener la Biris Goran), impreuna cu un grup de antreprenori IT/on-line.

In luna februarie 2012, a fost lansata Fundatia Venture Connect, dand startul altor programe dedicate mediului antreprenorial: Venture Mentoring si comunitatea de business angels Angel Connect, VentureConnect fiind cel mai amplu program al Fundatiei.

 

TechAngels is facilitating the development of tech businesses from South-Eastern Europe through investment, expertise and connections.

We help entrepreneurs shape up their pitch deck, evaluate their business and put them in contact with the most fitted investors from our network, in order to improve their success rate.

 

AngelConnect is a community dedicated to business angels active in Romania and Eastern-Europe.

The benefits of joining AngelConnect are numerous, ranging from detailed knowledge of companies in need of smart investments and various other investment opportunities, to networking with other potential investors or learning about new developments in various industry verticals. All the necessary information for becoming an AngelConnect member are listed in our sign-up form, with a primary focus on briefly describing a member’s management or investment portfolio, as well as future business growth and investment plans.

 

The World Business Angels Association was founded by 12 leaders of federations of business angel networks around the world.

The idea is to create the first international community of business angel networks and leaders for the promotion of innovation and entrepreneurship through the financing of high growth start-up companies with the support of Business Angels worldwide.

 

EBAN (The European Trade Association for Business Angels) is a non-profit association representing the interests of business angels, business angels networks (BANs), seed funds and other entities involved in bridging the equity gap in Europe. EBAN was established with the collaboration of the European Commission in 1999 by a group of pioneer BANs in Europe and EURADA (European Association of Development Agencies).

 

UK Business Angels Association is supporting a new FinTech Innovation Lab to help accelerate the development of cutting-edge technology for commercial application in the financial services industry. The new programme which was launched at end of end of September is being run by Accenture (NYSE: ACN), supported by the Mayor of London, the City of London Corporation and the Technology Strategy Board community.

 

Business AngelsPrivate Venture Capital through Angel Investors
Our Business Angels matching service began in 1992 and since then many businesses have found angel investors, mentors, networks, markets and more. The demand of investment opportunities has continued to grow and we always need need more businesses to meet the demand from angel investors.

 

The Halo Business Angel Partnership matches private investors with the pre-screened investment opportunities in start-up, early stage and developing business.

 

The European Angels Fund (EAF), managed by the EIF, provides equity to Business Angels and other non-institutional investors for the financing of innovative companies in the form of co-investments. It works hand in hand with Business Angels and helps them to increase their investment capacity by co-investing into innovative companies in the seed, early or growth stage. The activity of the European Angels Fund is adapted to the Business Angels’ investment style and mentality by granting the highest degree of freedom in terms of decision making and management of investments.

 

The Angel CoFund was launched in November 2011. The fund has been created with a grant from the Regional Growth Fund and invests alongside business angel syndicates from across England.

The fund has been designed and established by a consortium of private and public bodies with expertise in business angel investment. It is a private sector body with clear objectives to boost the quality and quantity of business angel investing in England, and to support long-term, high quality jobs in growing companies.

 

Yorkshire Association of Business Angels (YABA) is an introduction service that puts private equity investors looking to invest in start-up, growth stage and turnaround opportunities, in touch with entrepreneurs and companies seeking finance.

Following seventeen successful years of supporting business angels and entrepreneurs in Yorkshire, YABA has made significant improvements to its membership packages and expanded its geographic outreach to include the whole of the north of England.

 

Northwest Business Angels connects young and growing companies seeking investment with investors actively looking for investment opportunities in the northwest.

One of UK’s longest established and most successful business angel networks, with almost half of the companies selected to present to the network able to raise investment. Since Northwest Business Angels was established, in excess of £22m has raised by over 250 companies.

 

The Sophia Business Angels club is a group of international, experienced entrepreneurs and managers, who meet in Sophia Antipolis, Southern France, the high-tech capital of Europe.

 The club was created in 2003 by several co-founders, including M. Pierre Lafitte, creator of the Sophia Antipolis technology park.

Today, SBA club has around 50 highly qualified members from 18 different countries, from North and South America to Northern Europe. The club members invest in early stage projects, i.e. local, national or international start-ups, thus providing a good return on investment.

 

GRUPURI PE LINKEDIN

Angel Investors – a group for private investors interested in startup investments.

Business Angels Finland Oy offers an safe and reliable web-based environment where private investors, also know as “Business Angels”, and capital-seeking entrepreneurs can meet. This model has been operational for decades in many countries, having proved its efficiency. Now Business Angels Finland brings this door to new business opportunities also for Finnish entrepreneurs and investors.

Angels Den – Angel Investing -The process of finding business funding doesn’t have to be as complicated as it’s made out to be. All that most people searching for investment need is a little Divine Inspiration from an Angel to provide the funding needed to help their businesses grow and flourish.

London Business Angels is a leading UK Business Angel Investment Network. The network connects small and medium sized enterprises with high growth potential seeking between £100,000 and £1m with angel investment, and has been actively facilitating investment into early stage businesses since 1982.

Galata Business Angels is Istanbul’s premier angel investor organization. GBA is a formal group of executives, entrepreneurs and angel investors who are interested in investing their time and money into new, cutting edge, startup companies.

Business Angels – Hong Kong

Yorkshire Association of Business Angels is a non-profit making membership organisation of private equity investors. Our aim is to introduce our members to those entrepreneurs in the North of England who are seeking finance. YABA has over 100 Business Angel members seeking investment opportunities and regularly holds Investor Meetings where entrepreneurs can meet investors face-to-face.

Irish Angel Investment Forum

Business Angels – grup destinat schimburilor si actiunilor asociate proiectului Business Angels lansat in cadrul miscarii Promovarea Romaniei

UK Business Angel and Investors network

Business Angels Switzerland is the largest Business Angel Network in Switzerland. We’re a not-for-profit organization with chapters in Lausanne and in Zürich. With 20 events per year and usually about 50 presentations, we’re very active. Our members and startups like the familiar and friendly atmosphere. The member list is not disclosed.

iBusinessAngel – The networking group has been launched to share knowledge and keep everyone up to speed with developments in business angel funding and the various different approaches taken by networks to help businesses achieve their funding objectives.

Business Angel Network – group specialized in international business and strategy development mainly for start-up projects in the high-technology sector. We also actively support international artists in a variety of artistic domains.

Finantare.ro a lansat Ghidul Business Angels. Descarca de aici Ghidul Business Angels