Comunitati virtuale

Mai jos am identificat mai multe grupuri constituite pe tema managementului de proiecte in reteaua Linkedin.

Pentru a afla noutati din domeniu, puteti deveni membru activ al acestor grupuri de discutii:

pm_communityProject Manager Community – Best Group for Project Management Este o comunitate unde se posteaza noi locuri de munca in PM, se dezbat teme despre metodologii si managementul proiectelor, se discuta despre cercetarile privind certificarile PMP in Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, India si Europa.

project_managersThe Project Manager Network – #1 Group for Project Managers Obtineti sabloane de proiect gratuite. Este comunitatea numarul 1 in lume. Aici gasesti job-uri, primesti sfaturi. Discutii despre  PM, PMP, Prince2, PMI PMBOK, CMMI, IEEE, RUP, Lean Six Sigma, Agile Scrum CSM, ITIL, PMO, PDU, QA.

project_manager_alliance
Project Manager Alliance! Este o comunitate puternica cu mii de membrii specialisti in project management, oameni de afaceri si alte persoane interesate de acest domeniu.

pmLinkProject Management Link Un grup pentru toti managerii de proiect, program sau portofoliu in cautarea celor mai bune practici, metodologii, instrumente, certificari in PMO, PMI, APM, MSP, P3O, PPM, Prince2, Agile si Scrum, e-learning (PMI, PMP & PDU) articole, buletine informative si job-uri.

global_project_managementGlobal Project Management este un grup independent care favorizeaza schimbul de cunostinte intre managerii de programe si coordonatorii de proiecte trans-culturale si echipe internationale care lucreaza in zone de timp diferite.

project_managers_group
Project Managers Group Aici managerii de proiect (certificati sau nu) se aduna si discuta subiecte legate de acest domeniu.

pmcommunityPM Community Este o comunitate contruita exclusiv pentru managerii de proiect, de pogram, de portofoliu, de produs etc. Obiectivul este dezvoltarea acestui grup intr-un forum global pentru manageri de proiect cu experienta care isi doresc sa conduca industria de maine.

project_manager_prof_communityProject Manager Professional Community Platforma este creata pentru managerii din domeniul IT. Platforma iti ofera posibilitatea de a impartasi cele mai bune practici si idei din domeniu, avand ca si finalitate rezolvarea problemelor in timp real.

PMI_credentialed_PMPsPMI Credentialed PMPs PMP este o marca inregistrata a PMI. Doar persoanele care detin acreditarea  PMP – PROJECT MANAGEMENT PROFESSIONAL de la PMI vor fi admisi. Pentru a te alatura acestui grup trebuie sa trimiti dovada de certificare PMP.

PMI_career_centralPMI Career Central (an official PMI group) Este un grup destinat persoanelor ce sunt sau aspira sa devina profesionisti in domeniul managementului proiectelor si cauta sa:
–    Gaseasca, impartaseasca si discute informatii despre cariera si locuri de munca vanate;
–    Avanseze in domeniul managementului proiectelor.
pm_networking_forum_and_jobs
Project Management: Networking, Forum and Jobs Aici gasesti persoane interesate de managementul proiectelor si metodologia certificarilor in acest domeniu.

PMI_IS_CoPPMI Information Systems Community of Practice (PMI IS CoP) Acest grup ofera o colectie de principii si tehnici de bune practici in managementul proiectelor sistemelor informationale. PMI IS Cop pune accentul pe oferirea de cunostinte si pe socializarea virtuala pentru partile interesate, ce lucreaza sau au un impact in dezvoltarea de sisteme informationale.

Iata cateva exemple de portaluri, forumuri si alte tipuri de comunitati: