Intalnire intre directorul APIA si reprezentantul Comisiei Europene

APIA, Comisia Europeana, campania SAPS, intalnire, audit, plati

In cadrul intrevederii a fost prezentat stadiul implementarii recomandarilor facute de precedentele misiuni de audit ale Comisiei Europene, dar si masurile adoptate de noua conducere a Agentiei.

Principalele subiecte abordate au vizat stadiul campaniei SAPS 2008, stadiul depunerii cererilor pentru campania SAPS 2009, dar si reorganizarea Agentiei.

Directorul General APIA, Daniel Constantin, a mentionat ca, in paralel cu efortul sustinut pentru respectarea termenelor si procedurilor europene de efectuare a platilor, s-a reusit remedierea unora dintre deficiente constatate la ultimele misiuni de audit.

In acest context, s-a subliniat faptul ca au fost rezolvate problemele legate de efectuarea platilor duble si ca a fost simplificata procedura de plata, prin incheierea conventiilor cu bancile comerciale.

De asemenea, conducerea Agentiei a prezentat masurile adoptate pentru campania SAPS 2009, printre care lansarea licitatiei pentru contractarea serviciilor de teledetectie, o alta prioritate fiind refacerea ortofotoplanurilor si actualizarea LPIS.

Nu in ultimul rand, Directorul General APIA a mentionat ca in reorganizarea Agentiei s-a avut in vedere recomandarea CE de dimensionarea a directiilor in functie de volumul de munca al angajatilor.

La finalul intalnirii, ambele parti au convenit ca Planul de Actiuni asumat de Agentie sa fie monitorizat permanent, astfel incat masurile sa fie implementate la termenele anuntate.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *