1.75 milioane euro pe luna au fost atrase in Moldova

autostrada21.jpg

Doar 20% din banii europeni au fost absorbiti pana in prezent in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 la nivelul celor sase judete ale Moldovei. Potrivit Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est (ARDNE), au fost finalizate 197 de proiecte in valoare de peste 126 milioane euro din cele 658 milioane euro disponibile, in conditiile in care in implementare se afla 438 de contracte.

Proiectele deja finalizate au constat in modernizarea si dotarea ambulatoriilor din cadrul spitalelor, a scolilor sau a centrelor sociale, reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea structurilor turistice (cazare si agrement), dar si pentru dezvoltarea activitatii microintreprinderilor“, au declarat responsabili de comunicare din cadrul ARDNE.

Peste 350 km de drum au fost finalizati

Potrivit sursei citate, in sectorul infrastructurii rutiere au fost terminate 17 proiecte privind modernizarea a 310 km de drumuri judetene si 39 km de strazi urbane. “Pentru reabilitarea infrastructurii de transport a fost alocata suma de 140,23 milioane euro pentru care au fost semnate 27 de contracte in valoare de peste 160 milioane euro. Cele 17 investitii finalizate au utilizat peste 66 milioane euro“, au spus oficialii ARDNE.

Mai multe detalii: Ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.