10 sfaturi pentru a incepe o afacere de succes

businessman_glob.jpg

businessman_globCare este diferenta dintre cei care au succes si cei care esueaza in afaceri?

Simplul fapt ca ai gasit o idee geniala si ca iti doresti sa ai succes nu este de ajuns pentru a pune pe picioare o afacere sustenabila. De fapt, statisticile arata ca un procent covarsitor din start-up-uri dau faliment in primul an de functionare.

Cum poti sa iti cresti sansele de reusita? Mai jos ai 10 sfaturi care te pot aduce mai aproape de succes.

1. Fa ceea ce iti place

O data ce iei decizia de a-ti deschide propria afacere vei fi nevoit sa investesti extrem de mult timp si energie in dezvoltarea ei, asa ca este foarte important sa iti placa ceea ce faci si sa poti gasi satisfactie in activitatea pe care o desfasori.

2. Incepe-ti afacerea in timp ce esti inca angajat

Avand in vedere ca nu poti trai mult timp fara bani si ca noua ta afacere nu va deveni profitabila de la inceput, este de preferat sa te lansezi in afaceri in timp ce ai inca un job si o sursa stabila de venit.

Asta iti va da o forma de confort si te va ajuta sa te concentrezi pe aspecte vitale ale dezvoltarii afacerii si nu doar pe asigurarea unor bani pentru propria supravietuire.

O data ce afacerea incepe sa devina profitabila si sa iti ocupe din ce in ce mai mult timp, poti sa iti dai demisia.

3. Nu porni la drum singur

Existenta unui sistem de suport atat in perioada de incepere a afacerii, cat si pe parcursul dezvoltarii ei este foarte importanta.

Incearca sa gasesti sprijin in randul familiei tale si sa te consulti cu ei atunci cand vrei sa iei decizii si ai nevoie de un sfat. Ideal ar fi sa iti gasesti un mentor care sa iti ofere din experienta lui.

Pentru asta, ai putea sa iti inscrii ideea de afaceri intr-unul din programele de instruire si consultanta implementate prin fonduri europene cum este Antreprenor 2.0.

Citeste continuarea articolului pe PlandeAfacere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.