10,5 miliarde de euro pentru certificate verzi

casa-verde.jpg

Energia regenerabila este afacerea momentului peste tot in lume, iar Romania nu face exceptie. Ne-am obisnuit ca in ultimii ani sa fim “bombardati” cu investitii verzi, firme mari venind sa dezvolte proiecte de acest gen pe plaiurile mioritice. In spatele acestui fenomen se ascunde o oportunitate foarte buna de business bazat pe certificate verzi, oportunitate de care strainii se folosesc din plin.

Ca stat comunitar, avem obligatia ca, pana in anul 2020, 38% din consumul final de energie sa provina din surse regenerabile. Pentru a stimula industria verde, Romania a stabilit la finele anului trecut o schema de sprijin financiar pentru producatori, ei avand la dispozitie 10,5 miliarde de euro. Cei mai multi bani sunt alocati pentru certificatele verzi.

Pentru 2011, piata certificatelor verzi a fost estimata la peste 415 milioane de lei, pentru acest an trendul fiind unul ascendent. Specialistii vorbesc chiar despre o triplare a acestui segment, iar datele din acest moment vin sa confirme aceasta ipoteza.

Mai multe detalii: Finantistii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.