15 milioane de lei pentru investitii in reamenajarea zonei centrale a Bailor Felix

strand-Baile-Felix.jpg

Cea mai mare statiune balneoclimaterica din Romania va primi o infuzie de 15 milioane de lei printr-un proiect european. Cu acești bani vor fi amenajate piste pentru biciclete, un spatiu de promenada pentru turisti si vor fi construite fantani arteziene si piatete. Primaria Sinmartin, cea care administreaza Baile Felix, a semnat contractul de finantare care ar putea reda statiunii aspectul ingrijit de dinainte de 1990.

Plina ochi de turisti, in special in timpul verii, statiunea de langa Oradea a ramas in urma cu infrastructura. Principala artera care traverseaza statiunea este intens circulata, iar in lipsa unor trotuare pietonii se plimba printre masini.

„S-ar mai putea face ceva pe strada asta principala ca sa arate a o statiune la nivel european”, spune o turista.

„Trotuare si tot ce este, pe unde se circula, astea ar trebui aduse la un normal, macar, nu sa avem lux”, considera un trecator.

Situatia se va schimba, promit autoritatile locale, care au semnat un contract de finantare europeana pentru reabilitarea zonei centrale a statiunii. Proiectul presupune reabilitarea strazii principale, amenajarea mai multor piatete si amplasarea unor fantani arteziene.

„Zona respectiva este promenada, undeva intre 4,5 si 5 metri, si avem pista de biciclete cu doua sensuri. in locul unde ne aflam acum va veni carosabilul, banda de masini, trei metri”, explica primarul de Sinmartin.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.