3 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a beneficia de 2.500 lei pentru fiecare angajat care a lucrat în regim de telemuncă

telemunca.jpg

Ce trebuie sa stii inainte de a le da vestea buna angajatilor? Sunt 3 aspecte importante, pe care ti le detaliem mai jos:

Ce tipuri de echipamente poti achizitiona?

Acest ajutor poate fi folosit pentru a putea achizitiona laptop-uri, telefoane mobile, echipamente periferice IT ca imprimante, mouse, webcam, echipamente necesare conectarii la internet, licente aferente sistemelor de operare si aplicatii software necesare telemuncii.

Atentie, va trebui sa depui documente justificative pentru achizitia acestor echipamente in termen de 30 zile de la primirea banilor de la bugetul de stat, in caz contrar fiind nevoit sa restitui sumele primite. Ajutorul pentru fiecare salariat, se acorda o singura data.

Ce documente trebuie sa transmiti?

  • O cerere tip
  • O declaratie pe proprie raspundere
  • Lista salariatilor pentru care se cer banii de echipamente 

Unde incarci aceste documente?

Incepand din data de 14 seprembrie 2020, a devenit functionala optiunea de incarcare a documentelor pe site-ul aici.gov.ro. Tot ce ai de facut este sa selectezi judetul de care apartii si sa incarci in sistem documentele pregatite.

Atentie, termenul pana la care se pot transmite cereri este de 31 decembrie 2020, insa sunt sanse mari ca fondurile sa fie epuizate inainte de termen, intrucat, din informatiile oficiale, fondurile au fost alocate pentru aproximativ 10.000 de salariati.

Foarte important:

Pentru a fi eligibil pentru acest ajutor financiar, trebuie sa te asiguri ca ai contractele de munca sau actele aditionale incheiate pentru perioada starii de urgenta transmise in Revisal si poti face dovada realizarii activitatii in regim de telemunca pentru cel putin 15 zile lucratoare a fiecarui angajat pentru care se solicita aceasta suma… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.