40 de autobuze noi pentru transportul public în municipiul Galaţi

autobuz-electric-605x.jpg

Primăria municipiului Galaţi, prin societatea edilitară de transport public Trasurb, va achiziţiona 40 de autobuze de mare capacitate pentru transportul public local de persoane, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 26 milioane lei, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, prin achiziţionarea noilor autobuze, municipalitatea face încă un pas extrem de important pentru modernizarea transportului public în comun. “Mi-am propus să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a aduce cetăţenilor municipiului Galaţi un transport public de calitate. Asta înseamnă parc auto nou şi adaptat nevoilor actuale, adăposturi pentru călători decente, sistem e-ticketing asupra căruia acum ne aplecăm atenţia pentru a instala toate componentele şi, în curând, va fi funcţional, precum şi reabilitarea liniilor de tramvai. Şi acesta este doar începutul. Primele mijloace de transport în comun noi au venit la Galaţi anul trecut, respectiv troleibuzele. Vor ajunge în curând şi autobuzele nou nouţe şi continuăm până când vom acoperi aşa cum se cuvine această necesitate”, a declarat Pucheanu.

Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant şi un loc conducător auto).

De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane).

Vehiculele vor fi dotate cu aer condiţionat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galaţi.

Valoarea totală a achiziţiei, de 26.246.000 lei, va fi suportată de S.C. Transurb S.A., prin contractarea unui credit bancar, în care, Primăria Municipiului Galaţi va fi garantul societăţi.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.