40 de milioane de euro pentru startup-urile care folosesc tehnologii inovatoare

startupKarma Ventures este un fond de investitii dedicat startup-urilor europene, ce are la dispozitie 40 de milioane de euro pentru finantari initiale (de tip seed sau runda A). Fondul are sediul in Luxemburg dar se adreseaza tuturor firmelor europene mici, aflate la inceput de drum, care vin cu idei de afaceri si produse care folosesc tehnologii inovatoare.

Fondul este condus de Margus Uudam si Kristjan Laanemaa, doi dintre managerii fondului de investitii care s-a ocupat de gestionarea pachetului minoritar de actiuni al companiei Skype (Ambient Sound Investments), scrie eu-startups.com.

Ambient Sound Investments si Baltic Innovation Fund sunt principalii investitori ai fondului de investitii recent lansat, si care a fost creat la initiativa reprezentantilor guvernamentali ai Estoniei, Letoniei, Liguaniei si ai Fondului European de Investitii (EIF).

Printre startup-urile in care a investit de-a lungul timpului Ambient Sound Investments se numara: firma londoneza Mendeley, o platforma de colaborare dedicata cercetatorilor din intreaga lume sau firma Wahanda (acum cunoscuta sub numeleTreatwell) – un marketplace cu produse de frumusete si sanatate

Reprezentantii Karma Ventures au anuntat ca sunt interesati de startup-uri din difertie industrii si estimeaza ca vor face prima investitie in luna martie sau in aprilie.

Sursa: eu-startups.com si tech.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.