5% din familiile din Romania au contractat credite ipotecare

credite-case.jpg

credite-caseGeneratia activa de astazi se confrunta cu o problema fundamentala: sa plateasca chirie pentru a locui in casa altcuiva sau sa contracteze un credit bancar legandu-se o viata de aceasta. 

Statisticile raporteaza ca, in Romania, 5% din totalul familiilor (300.000) au contractat credite ipotecare, un numar similar locuind cu chirie. 

Avantaje si dezavantaje exista in ambele cazuri, majoriatea celor care aleg chiria spunand ca principala problema a creditelor fiind perioada indelungata pentru care trebuiesti sa platesti dar si potentialul de crestere a ratei mai ales daca aceasta este intr-o moneda internationala. Cu alte cuvinte, impredictibilitatea

Odata contractat un credit iti asumi anumite riscuri financiare in conditiile in care nimeni nu stie cum vor evolua piata muncii, cariera proprie dar si viata personala. In plus, majoriatea “chiriasilor” critica faptul ca, printr-un credit bancar iti legi efectiv viata in slujba bancii.

Lipsa economiilor sau a unui partener cu un job foarte bine platit, te vor pune in situatia de a accepta orice slujba si de a tine si cu dintii de ea pentru a evita penalizarile ce decurg din neplata ratei lunare.

Mai multe detalii: www. capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.