60 de milioane de euro de la BIRD, pentru finantarea Proiectului „Imbunatatirea serviciilor judiciare”

bani-716x300.jpg

Romania va incheia cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) un Acord de imprumut in valoare de 60 milioane euro, destinat sprijinirii Proiectului „Imbunatatirea serviciilor judiciare”.

Executivul a aprobat printr-un Memorandum, Raportul negocierilor cu  BIRD, textul negociat al Acordului de imprumut, precum si documentele aferente acestuia. Imprumutul este destinat imbunatatirii functionarii instantelor si a institutiilor aflate in subordinea Ministerului Justitiei precum si a infrastructurii IT la nivel national. imbunatatirii activitatii Oficiului National al Registrului Comertului (hardware si sistem de arhivare electronica), imbunatatirii activitatii parchetelor si a infrastructurii informatice la nivelul Ministerului Public.  

Toate aceste activitati sunt incluse in Planul de actiune pentru implementarea strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2016-2020.

Costul total estimat al proiectului este de 65 milioane euro, din care 60 milioane euro din imprumutul acordat de BIRD si 5 milioane euro contributia partii romane, prin bugetul Ministerului Justitiei. Proiectul este prevazut a se implementa in 6 ani, Ministerul Justitiei fiind desemnat ca agentie de implementare.

Imprumutul este acordat pe o perioada de 10 ani, din care 6 ani perioada de gratie, la o dobanda egala cu rata EURIBOR la sase luni, plus marja variabila.

Dupa semnarea de catre parti, Acordul de imprumut va fi supus ratificarii, conform legislatiei romane in vigoare.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.