64 de persoane din Iasi si Vaslui lucreaza sa devina antreprenori mai buni

pluseaza.jpgIncepand din noiembrie 2009, 64 persoane cu varste, pregatiri si idei diferite, din zonele Iasi si Vaslui au fost selectate sa participe la proiectul "Pluseaza prin antreprenoriat", sustinut prin finantare europeana, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

In luna ianuarie 2010 a fost publicat si studiul cu privire la mediul antreprenorial local, bazat pe toate aplicatiile primite.

In urma anuntului de inscriere lansat atat in media, cat si prin membrii grupurilor de initiativa din Iasi si Vaslui, 145 de persoane si-au manifestat interesul de a participa in programul de pregatire antreprenoriala. Din cele 145 de aplicatii completate si trimise spre analiza, au fost selectati 64 de beneficiari finali.

Acestia au participat in luna noiembrie la trainingul antreprenorial introductiv sustinut in Iasi si Vaslui, totul desfasurandu-se in cele mai bune conditii. Feedbackul general a fost unul pozitiv, deoarece s-au intalnit oameni cu aceleasi interese, dornici de dezvoltarea personala, dar mai ales de cea a planurilor de afaceri.

Aceasta a fost tema de training pe care s-a lucrat si pe care vor trebui sa demonstreze ca si-au insusit-o prin scriere si implementare pana in aprilie 2010.

Grupurile de lucru formate de catre trainerii Laura Birhala si Severin Sanzianu au fost eterogene. Astfel, schimbul de experiente de afaceri a fost cu atat mai productiv pentru toti cei prezenti.

Pe tot parcursul trainingului, beneficiarii au trebuit sa intre in rolul antreprenorului, cu viziunea lui, cu intrebarile lui, cu temerile si calculele lui, dar si cu prezenta factorilor din mediul extern care te pot ridica sau scoate din piata.

Pentru cei mai tineri dobandirea cunostintelor si a abilitatilor a fost o reala provocare, iar pentru cei mai experimentati reinnoirea propriilor idei, viziuni si cunostinte a fost adevaratul castig.

Grupului tinta i se mai pregatesc 2 sesiuni de instruire: trainingul introductiv in networking si PR din luna februarie si in luna aprilie trainingul avansat axat pe instruirea vocationala pe fiecare din cele 4 domenii de interes in care vor fi impartiti participantii: servicii, comert, productie si IT.

Cei mai implicati in dezvoltarea lor profesionala, cei care vor fi determinati sa-si materializeze ideile cele mai creative, vor avea sansa sa castige unul din cele 5 premii in valoare de 19000 RON. Va fi acordat cate un premiu pe fiecare din domeniile de activitate, cat si un premiu in valoare de 5000 RON pentru cel mai bun proiect din cele lucrate.

Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (http://www.posdru.edu.ro/) implementeaza asistenta financiara a Uniunii Europene alocata prin Fondul Social European (FSE).

Obiectivul general al acestuia il constituie dezvoltarea resurselor umane prin investitii substantiale in promovarea capitalului uman, dezvoltarea si formarea profesionala a resurselor umane, care sa duca, la randul lor, la imbunatatirea nivelurilor de calificare profesionala si ocupare a fortei de munca si, implicit, la dezvoltarea societatii romanesti bazata pe cunoastere.

Axa prioritara in care se incadreaza proiectul Pluseaza prin antreprenoriat este "Cresterea adaptabilitatii fortei de munca si a intreprinderilor".

Obiectivul general al acestei axe este promovarea culturii antreprenoriale, prin sprijinirea fortei de munca si a intreprinderilor competente, pregatite si adaptabile.

Pluseaza prin antreprenoriat este un proiect JCI Iasi. JCI Iasi a fost infiintat in anul 2006 ca o necesitate la realitatile economice locale. Mediul de afaceri slab dezvoltat a determinat necesitatea crearii unei Tinere Camere de Afaceri care sa-i sprijine pe tinerii intreprinzatori ieseni in demersul lor de a se dezvolta si afirma pe piata. Astfel ca, sub umbrela unei asociatii care exista in lume de peste 90 de ani, s-a dezvoltat o retea de networking care a fost de un real folos membrilor sai.

Aria activitatilor si proiectelor JCI Iasi este structurata pe doua planuri: antreprenorial-economic si social.

Mai multe detalii despre program pe http://www.antreprenoriat.eu/.

Contact mass-media:
Laura Birhala
0753 632 709
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.