810.000 mii de lei de la Trezoreria Statului pentru plata prefinantarilor catre beneficiarii POR

cofinantare1.jpg

Guvernul Romaniei a aprobat alocarea temporara, de catre Ministerul Finantelor Publice, a sumei de 810.000 mii de lei din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, pentru efectuarea platilor pentru proiectele finantate in cadrul Programului Operational Regional. Banii vor fi folositi pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, exclusiv prefinantarile, aferente lunilor iulie, august si septembrie, dupa cum urmeaza: 205.000 mii de lei pentru luna iulie, 295.000 mii de lei pentru luna august si 310.000 mii de lei pentru luna septembrie.

Masura a fost necesara in contextul in care sumele acordate ca si prefinantare de catre Comisia Europeana au fost epuizate ca urmare a existentei unei diferente substantiale intre procentul de prefinantare acordat de CE (respectiv 9% pentru FEDR din suma alocata POR) si procentul de prefinantare acordat de Romania beneficiarilor de proiecte finantate prin POR din instrumente structurale (maximum 35%). Totodata, valoarea redusa a aplicatiilor de plata transmise la CE pe baza cheltuielilor efectuate de beneficiari a facut necesara identificarea altor surse de finantare a cheltuielilor efectuate in cadrul POR.

Instituirea acestei masuri temporare permite asigurarea fondurilor necesare platilor pentru beneficiari, contribuind astfel la implementarea cu succes a proiectelor finantate din instrumente structurale in cadrul Programului Operational Regional, avand in vedere contextul economic si financiar dificil.

Sumele alocate Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din varsaminte din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului si utilizate, vor fi rambursate Ministerului Finantelor Publice in euro, din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Comisia Europeana, pana la data de 17 decembrie 2012.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.