S-a inchis proiectul „Elaborarea planului de dezinstitutionalizare a copiilor din institutii si asigurarea tranzitiei ingrijirii acestora in comunitate”

phpThumb_generated_thumbnailjpg-5.jpg

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie a implementat proiectul „Elaborarea planului de dezinstitutionalizare a copiilor din institutii si asigurarea tranzitiei ingrijirii acestora in comunitate”, cod SIPOCA 2/MySMIS 119193, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020.

Scopul proiectului a fost acela de a realiza proceduri si metodologii comune la nivelul autoritatilor administratiei publice centrale si locale in vederea eficientizarii activitatii acestora in ceea ce priveste asigurarea tranzitiei de la ingrijirea institutionala a copiilor la ingrijirea lor in comunitate.

Proiectul a contribuit la atingerea urmatoarelor rezultate:

  1. Un studiu de diagnoza complexa a situatiei centrelor de plasament clasice si a nevoilor beneficiarilor acestora, care sa stea la baza unui plan de inchidere.
  2. O harta a serviciilor de prevenire din comunitatile sursa din care provin copiii din centrele de plasament clasice (pentru familia in care este reintegrat copilul care a fost in sistem, dar si pentru familiile care au in ingrijire copii aflati in risc de separare) si a serviciilor alternative la ingrijirea rezidentiala (asistenta maternala, plasament) dezvoltate de directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului.
  3. O metodologie unitara la nivel national care sa stea la baza elaborarii planurilor individuale de inchidere a centrelor de plasament.
  4. O metodologie unitara de elaborare a planurilor de dezvoltare a serviciilor de prevenire in comunitatile sursa din mediul rural.

Perioada de implementare a proiectului este 30.03.2016 – 31.12.2018, iar valoarea totala a acestuia a fost de 13.265.818,94 Lei, dintre care 11.141.147,18 lei asistenta financiara din partea Uniunii Europene si 2.124.671,76 lei contributie proprie a Beneficiarului.

Pentru detalii si informatii suplimentare referitoare la acest proiect poate fi contactata d-na Elena TUDOR, manager proiect, la tel. 021 310 07 89 sau e-mail: [email protected].

Sursa: MDRAP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top