Proiect de aproape trei milioane de euro pentru iluminat eficient in municipiul Giurgiu

giurgiu-noaptea.jpg

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat ca, anual, administratia locala schimba aproximativ 15% din lampile care asigura iluminatul public in oras, motiv pentru care a depus un proiect pentru iluminat eficient in sistem electronic si cu lampi pe led in valoare totala de 2,7 milioane de euro.

“Municipalitatea a depus un proiect de 2,7 milioane de euro pentru iluminat eficient in tot orasul. Se vor schimba, prin acest proiect, peste 6.000 de corpuri de iluminat, se vor schimba toate corpurile de iluminat care nu functioneaza. Acum e o problema pentru ca, in general, instalatiile sunt vechi, lampile nu au o durata de viata asa cum ar fi normal si se mai ard. Nici cei de la Giurgiu Servicii Publice nu fac fata cu inlocuirea, sa stiti ca anul trecut au inlocuit peste 1.000 si ceva de becuri si anul acesta cred ca peste 1.500 de corpuri de iluminat au fost inlocuite. Nu e putin, din 6.000 de lampi sa inlocuiesti 15% in fiecare an, costul e prea mare, asa ca, prin acest proiect, vom inlocui in oras toate lampile stradale si tot sistemul de iluminat, vom avea iluminat eficient in tot orasul”, a spus Nicolae Barbu.

Edilul a mai precizat ca, in urmatorii doi ani, tot iluminatul in oras va fi in sistem electronic si cu becuri pe led, iar in doua ansambluri de locuinte, unde a fost inlocuit deja sistemul de iluminat, “e feerie, un rand de becuri de pe partea cealalta a drumului dispare pentru ca e lumina prea mare”.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.