Îmbătrânirea sănătoasă cu sprijinul soluțiilor digitale

tehnologie-1.jpg

Status: Inactiv
Buget: 250.000 euro
Termen limită: 22 mai 2020

OBIECTIV

Apelul AAL 2020 face parte din Programul de viață activă și asistată (Programul AAL), care a fost aprobat în mai 2014 de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. În cadrul programului de lucru, Programul AAL a lansat un nou apel de propuneri în 2020: „Îmbătrânirea sănătoasă cu sprijinul soluțiilor digitale”. Scopul apelului este de a susține proiecte de colaborare inovatoare, transnaționale și multidisciplinare.

Apelul 2020 este caracterizat de următoarea abordare:
1. Apelul AAL 2020 este deschis să dezvolte soluții bazate pe TIC care vizează orice domeniu de aplicație din domeniul AAL. Soluțiile trebuie încorporate în strategiile organizațiilor utilizatorilor finali participanți, furnizorilor de servicii și partenerilor de afaceri.
2. Apelul AAL 2020 permite o mai mare flexibilitate în ceea ce privește domeniul de aplicare, dimensiunea și durata proiectelor propuse (inclusiv proiecte de colaborare mici). Domeniile AAL includ soluții pentru viață activă, cum ar fi în muncă și formare, pentru vitalitate și abilități, în timp liber și cultură, pentru informații și comunicare, precum și pentru viață asistată, cum ar fi în sănătate și îngrijire, viață și construcție, mobilitate și transport, siguranță și securitate

TIPOLOGIA PROIECTELOR

Proiecte de colaborare inovatoare, transnaționale și multidisciplinare. Healthy Ageing with the Support of Digital Solutions/ALL Programme – Domeniile AAL includ soluții pentru Active Living, cum ar fi în muncă și formare, dezvoltare abilități, pentru informare și comunicare, soluții în domeniul sănătății și îngrijirii, al vieții și al construcțiilor, al mobilității și al transportului, siguranței și securității.

  • proiectele mari de colaborare

Proiectele mari de colaborare (derulate de consorții compuse din cel puțin 3 organizații din 3 țări diferite, inclusiv o organizație a utilizatorilor finali și un partener de afaceri) vor rămâne principalul instrument de finanțare pentru acest apel. Acest tip de proiecte are o durată de 12 până la 30 de luni cu o finanțare maximă de 2.500.000 EUR.

  • proiectele mici de colaborare

Proiectele mici de colaborare au o durată de minimum 6 luni și maxim 9 luni, un buget maxim de cofinanțare de 300.000 € și proceduri mai slabe de aplicare și raportare. Obiectivul principal al micilor proiecte de colaborare este explorarea de noi idei, concepte și abordări pentru soluții bazate pe TIC pentru adulți în vârstă. Aceștia ar trebui să se adreseze noilor părți interesate pentru includerea în (viitoare) dezvoltării soluțiilor AAL, să dezvolte colaborări puternice cu organizațiile utilizatorilor finali, să sprijine construirea comunității cu noi clienți și să creeze agende comune. Atât „Proiectele mari de colaborare” (derulate de consorții compuse din cel puțin 3 organizații din 3 țări diferite, inclusiv o organizație a utilizatorilor finali și un partener de afaceri), cât și „Proiecte mici de colaborare” (cu o durată mai scurtă și un buget mai mic) vor fi în continuare finanțate prin acest apel.

BUGET

Fiecare solicitant aprobat va primi:
• 250.000 euro în cazul în care entitatea din România este coordonator de proiect
• 200.000 euro în cazul în care entitatea din România este partener în proiect

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top