
Investitia in valoare de 45,6 milioane de euro a fost realizata prin programul ISPA, iar contributia de 3, 9 milioane euro a fost sustinuta din bugetul local. Radu Micle, jurist in cadrul companiei Vital, a declarat ca prin darea in functiune a statiei de epurare a apei beneficiarii, persoane fizice si agenti economici, primesc la robinete „apa de calitate superioara”.
„Practic, prin intrarea in functiune a statiei de epurare a apei, serviciile destinate celor 80.000 de abonati sunt net superioare. Apa livrata la robinetele abonatilor, indiferent de categorie, este la un nivel calitativ ridicat. Investitia era necesara si cred ca e in beneficiul populatiei sa aiba apa de calitate fara impuritati”, a spus Radu Micle.
Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a precizat ca investitia a fost realizata cu ajutorul firmei franceze Louis Berger, care potrivit contractului de executie s-a obligat sa „asigure apa potabila conform standardelor din tarile europene”.
„Apa trecuta prin statia de filtrare va diminua simtitor riscul imbolnavirilor, evita infiltratiile in sistemul de conducte, inundatiile cu apa uzata, dar si infiltrarea unor ape industriale uzate din raul Sasar”, a spus Cristian Anghel.
Compania de utilitati publice Vital Baia Mare asigura apa la peste 80.000 de abonati in municipiul Baia Mare si altor 45.000 in sate si orase din Maramures.