
Practic, administratia locala a transformat o cladire veche, depasita moral, in care functiona Serviciul Public de Asistenta Sociala, intr-un edificiu complet renovat, destinat persoanelor varstnice din oras. Peste 2.500 de beneficiari ai programului dispun acum de o sala dotata cu aparate de fitness, sala pentru auditii si vizionari, sala in care pot practica diferite jocuri (sah, table, carti), o bucatarie.
De asemenea, au la dispozitie un asistent geriatric, pentru consult medical gratuit, dar si un microbuz cu care se pot deplasa in excursii. O componenta esentiala in cadrul acestui proiect o reprezinta voluntariatul.
Cu o populatie in plin proces de imbatranire, se impune o mai mare atentie acordata in special persoanelor in varsta nedeplasabile. Beneficiarii activi sunt incurajati sa-si programeze vizite la domiciliul persoanelor nedeplasabile, pentru curatenie, o portie de mancare, o vorba buna.
Concept de baza in majoritatea administratiilor locale europene, voluntariatul a prins deja radacini adanci in Agnita. Tineri si copii, au format un grup valoros in cadrul Centrului de Voluntariat Agnita, la solicitarea lor devenind parteneri de baza ai programului.
Casa Seniorilor este singurul proiect din judet si printre putinele din tara care ofera persoanelor varstnice un loc doar al lor, ultra dotat, in care sa-si petreaca timpul intr-un mod placut, alaturi de copii, nepoti sau voluntari, in care sa redobandeasca bucuria de a fi folositori prin servicii de acompaniament, in care sa regaseasca bucuria de a trai. Durata programului pilot de la Agnita este de 14 luni si a costat 204.090 de euro, fara TVA. Ulterior, primaria doreste sa prelungeasca acest proiect destinat batranilor.