Conserve hunedorene din fonduri europene

fonduri europene, conserve, linie de productie, santier naval

Conservele alimentare produse in unica fabrica de profil din judetul Hunedoara fac parte din meniul studentilor Academiei Navale de la Constanta si a muncitorilor de pe santierului naval din localitate.

In opinia lui Marcel Manole, proprietarul unitatii de productie, accesarea banilor europeni a fost singura sansa pentru a putea construi si dota o fabrica ale carei produse pot sta pe masa oricarui european din Uniu­ne.

La ora actuala, fabrica de conserve isi plateste singura, din productie, rata trimestriala pentru creditele contractate de intreprinzator, care se ridica la circa 80.000 de lei. Linia de productie moderna permite o viteza medie de procesare de o conserva pe secunda. Sunt insa produse „si mai rapide”, din care se pot fabrica o suta de bucati pe minut.

Conserve europene

Fabrica hunedoreana proceseaza si pune in conserve cinci tone de alimente pe zi, in 14 tipuri de produse. Pentru ca producatorii interni de carne sunt ca si inexistenti, intreprinzatorul achizitioneaza intreaga materie prima de pe piete din afara tarii. Noile tehnologii schimba pana si calitatile unei banale cutii de conserve.

„Exista diferente mari intre conservele de acum si cele de acum 25 de ani. O conserva moderna se deschide cu mana libera, datorita sistemului de capace cu inel. Gradul de imbinare intre capac si cutie este net superior celui de acum doua decenii. Aceeasi compozitie are un termen de valabilitate de patru ani in cutiile de azi, fata de numai doi ani in trecut”, spune Marcel Manole.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top