In cadrul axei prioritare 4, operatiunea 4.1.b au fost depuse 52 de proiecte!

operatiunea 4.1.b, FEDR, energie, distributie, propuneri, proiecte, investitii

Bugetul alocat cererii de propuneri de proiecte a fost de 117.200.000 lei (FEDR si bugetul de stat), iar valoarea maxima a finantarii acordate pentru un proiect este de 16.500.000 lei.

Potentialii beneficiari sunt persoane juridice, IMM-uri si intreprinderi mari, care detin in proprietate retelele de distributie a energiei electrice si gazelor naturale si care sunt operatori de distributie a energiei electrice sau operatori de distributie a gazelor naturale, sau au incheiat acte juridice cu operatori de distributie a energiei electrice sau cu operatori de distributie a gazelor naturale, prin care se reglementeaza modul de folosire de catre acestia a retelelor sau statiilor aflate in proprietatea lor.

In cazul in care retelele de distributie sunt in proprietatea statului, potentialii beneficiari sunt persoanele juridice concesionari ai retelelor si titulari ai licentei de distributie si care au dreptul de a le extinde si/sau moderniza.

La sfarsitul perioadei de depunere, au fost primite 52 de proiecte cu o valoare totala de aproximativ 771 milioane de lei, iar valoarea maxima a cofinantarii solicitate este de aproximativ 250 milioane de lei.

Sursa: , Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.