Pe agenda de lucru s-au aflat urmatoarele subiecte:
– Constructia podului de la Calafat-Vidin;
– Blocul functional de spatiu aerian comun;
– Proiectul privind imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano-bulgar al Dunarii- stabilirea Gruparii Europene de Cooperare Teritoriala (GECT);
– Constructia de noi poduri peste Dunare;
In cadrul acestei intalniri, ministrul Radu Berceanu a precizat ca: „Romania va face toate demersurile necesare pentru a termina cat mai repede lucrarile de transport rutier si feroviar la care s-a angajat. Pana la 31 martie, va avea loc o intalnire tehnica in care se va stabili modalitatea in care firma care construieste podul de la Calafat-Vidin sa aiba acces la o suprafata mai mare de teren pe partea romaneasca.
Totodata, in cadrul discutiilor s-a dezbatut si subiectul „Blocului functional de spatiu aerian comun”, stabilindu-se ca Romania sa fie lider in cadrul acestui bloc multifunctional, urmand ca cele doua tari sa realizeze impreuna un demers comun catre Uniunea Europeana, in vederea obtinerii unei finantari de 2,5 milioane de euro.
Un alt proiect adus in discutie in cadrul intalnirii a fost constructia a doua noi poduri peste Dunare, precum si inaugurarea a doua noi curse de feribot intre localitatile Nicopole-Targu Magurele si Calarasi – Silistra.
„Urmeaza sa pregatim un proiect comun romano-bulgar in care sa ne exprimam acordul pentru constructia unui pod la Bechet-Oreahovo, in care partea romana sa aiba initiativa si la Calarasi-Silistra, in care partea bulgara sa aiba initiativa”, a declarat ministrul Radu Berceanu.