A doua cea mai mare banca din Romania vrea sa investeasca intr-o banca de top din Republica Moldova

Banca-Transilvania-2.jpg

Banca Transilvania, a doua cea mai mare banca comerciala din Romania, si-a anuntat marti interntia de a investi in Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, dobandind o participatie initiala de peste 39% din capitalul social al acesteia.

Este pentru prima oara in ultimii zece ani cand o banca din afara Republicii Moldova isi arata interesul pentru a intra pe respectiva piata, se arata intr-un comunicat oficial al Bancii Transilvania, remis StartupCafe.ro.

Tranzactia va respecta toate prevederile legii pietei de capital din Republica Moldova, iar BT va avea nevoie de aprobarea Bancii Nationale a Romaniei si a Bancii Nationale a Moldovei pentru aceasta investitie.

Ca urmare a intrarii Bancii Transilvania in capitalul Victoriabank, cei doi parteneri – BT si BERD – vor detine impreuna pachetul majoritar in Victoriabank. in conformitate cu legislatia in vigoare, acestia vor face o oferta pentru achizitionarea celorlalte actiuni.

”Ca parteneri strategici, Banca Transilvania si BERD doresc sa contribuie la dezvoltarea domeniului bancar din Republica Moldova. De asemenea, vor sustine obiectivul Victoriabank, de a fi in continuare una dintre cele mai bune si apreciate banci din Republica Moldova” – se arata in comunicatul BT.

“Suntem incantati sa ne alaturam BERD-ului si celorlalti actionari in demersul de a dezvolta piata bancara locala si de a sustine economia din Republica Moldova. Dorim sa replicam modelul de business BT, succesul pe care il avem in Romania. Victoriabank este o banca solida, bine pozitionata pe piata bancara din Republica Moldova. Vedem potential de crestere pe liniile de business pe care in mod traditional Banca Transilvania are o bogata expertiza – IMM, retail, microcompanii – precum si in ceea ce priveste serviciile financiare digitale. Pentru planul nostru ambitios ne bazam inclusiv pe continuarea si dezvoltarea colaborarii strategice cu partenerii nostri traditionali” – declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.