A fost aprobat de Guvern Master Planul General de Transport al Romaniei

master-plan.jpg

Guvernul a aprobat Master Planul General de Transport al Romaniei, document strategic care stabileste principalele directii de dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania in urmatorii 15 ani, pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, naval, aerian si multimodal.

Documentul prezinta cadrul general de dezvoltare a infrastructurii de transport, sursele de finantare, strategia de implementare a proiectelor, precum si asigurarea activitatii de intretinere si reparatii curente pana in anul 2030. Totodata, stabileste obiectivele strategice, coridoarele de transport, interventiile specifice si scenariile de implementare pentru dezvoltarea echilibrata, sustenabila si armonizata cu obiectivele strategice transeuropene a infrastructurii de transport de pe teritoriul tarii noastre.

Master Planul General de Transport al Romaniei va contribui semnificativ la dezvoltarea sustenabila a Romaniei pe termen lung, prin cresterea conectivitatii intermodale (legaturi create prin combinarea tuturor modurilor de transport) intre regiuni, accesul populatiei si al mediului de afaceri la reteaua de transport si sustinerea dezvoltarii regiunilor cu potential de crestere economica.

Nu in ultimul rand, adoptarea Mater Planului reprezinta si o conditionalitate a finantarilor pentru Romania in domeniul transporturilor, prin Programul Operational Infrastructura Mare.
 
Sinteza Strategiei Master Planului General de Transport al Romaniei poate fi consultata aici.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.