A fost aprobata versiunea finala a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2014-2020

POC_Romania_Bulgaria.jpg

POC_Romania_BulgariaGrupul comun de lucru pentru programare a analizat si aprobat versiunea finala a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2014-2020.

Structurat in cinci axe prioritare, cu un buget total de 215.745.513 euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), noul program operational isi propune capitalizarea rezultatelor obtinute din actualul program si intensificarea relatiilor din zona de granita pentru identificarea de solutii comune in vederea dezvoltarii economice si sociale a zonei.

Documentul va fi supus in perioada urmatoare aprobarii celor doua state membre si transmis catre Comisia Europeana inainte de termenul limita (22 septembrie 2014).

Reprezentantul Comisiei Europene, Kypros Kyprianou, a felicitat munca echipei romano-bulgare, subliniind ca este primul program de cooperare din sud-estul Europei a carui versiune finala a primit aprobarea grupului comun de lucru pentru programare.

Intalnirea a fost organizata de Autoritatea de Management (AM) a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania (MDRAP), Autoritatea Nationala (AN) – Ministerul Dezvoltarii Regionale din Bulgaria (MDR) si Secretariatul Tehnic Comun (STC) al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 – Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi pentru Granita Romania-Bulgaria (BRCT Calarasi). Cele doua delegatii au fost conduse de Doina Surcel, director general adjunct in cadrul MDRAP (Romania) si Dimana Sadonkova, director general adjunct in cadrul MDR (Bulgaria).

Grupul Comun de Lucru are rolul de a asigura eficienta si calitatea planificarii si programarii viitorului exercitiu financiar, respectiv a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2014-2020. Grupul are in componenta sa reprezentanti de la nivel national, regional si local ai celor doua state.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top