A fost majorat bugetul disponibil pentru investitii in valorificarea resurselor energetice regenerabile

energie42.jpg

Organismul Intermediar (OI) pentru Energie a publicat un anunt in atentia solicitantilor POSCCE Operatiunea 4.2 „Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie”.

In cadrul acestuie se arata ca, urmare a modificarii H.G. 750/2008 pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat regional privind valorificarea resurselor regenerabile de energie prin publicarea H.G. 248/2012, bugetul schemei de ajutor de stat regional a fost majorat pana la suma de circa 463 de milioane de euro pentru perioada 2007 – 2013.

Intregul buget disponibil a fost directionat pentru cofinantarea proiectelor de valorificare a energiei verzi depuse in cadrul apelului din anul 2010, in limita bugetului disponibil si in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, proiecte aflate in acest moment pe lista de rezerva publicata de OI pentru Energie.

Pe baza bugetului disponibil, au fost transmise scrisori de comunicare a conditiilor de contractare pentru proiectele aflate pana la pozitia 60 in cadrul Listei de rezerva.
In functie de neindeplinirea conditiilor pentru semnarea contractelor de finantare de catre unii solicitanti se vor transmite scrisori de comunicare a conditiilor de contractare pentru urmatoarele proiecte aflate pe lista in ordinea descrescatoare a punctajului.

OI pentru Energie va informa periodic solicitantii operatiunii 4.2. cu privire la evolutia semnarii de contracte pe aceasta operatiune.

Iata lista proiectelor ierarhizate.

Sursa: OI pentru Energie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.