Achim Irimescu: “Am reusit sa atragem 98% din FEGA si aproape 50% din fondurile destinate pentru dezvoltare rurala”

agricultura51.jpg

Achim Irimescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a efectuat o vizita in judetul Satu Mare in data de 18 septembrie 2012 pentru a se intalni cu beneficiarii de fonduri europene din judet. Alaturi de domnia sa s-au mai aflat George Octavian Turtoi, director general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Radu Roatis, consilier al secretarului de stat.

Scopul principal al acestei intalniri l-a constituit discutarea unor aspecte punctuale si concrete privind derularea fondurilor europene de catre beneficiarii de la nivel local, in vederea accelerarii absorbtiei de fonduri comunitare. Astfel, in cadrul acestei intalniri s-a dorit sa se sublinieze neajunsurile intampinate de beneficiari, cauzele acestora si mai ales, gasirea de solutii care sa conduca la marirea ritmului de absorbtie a fondurilor europene.

Secretarul de stat Achim Irimescu a declarat ca la aproape sase ani de la lansarea Programului National de Dezvoltare Rurala,  Romania a cheltuit aproximativ jumatate din alocarea financiara pentru perioada 2007-2013.

Romania a avut o sansa foarte mare pe care nu o foloseste, dupa ce i-a fost alocata suma de 34,5 miliarde euro pentru perioada 2007-2013, din care 13,5 miliarde pentru agricultura. Pe agricultura a reusit sa absoarba 7,6 miliarde. Rata absorbtiei fondurilor europene pentru agricultura este cea mai buna la nivelul tarii.  Am reusit sa atragem 98% din FEGA (platile directe) si aproape 50% din fondurile destinate pentru dezvoltare rurala“, a declarat Achim Irimescu.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.