Afara, afara cu bugetarii din tara!

La ce mai folosesc bugetarii acum ca i-a demonizat presedintele comparindu-i cu omul cel gras calarind slabanogul de privat? Pina nu demult privatii erau cei aratati cu degetul – ei sugeau singele poporului, ei aveau nerusinarea sa faca profit din care sa dea statului o buna parte si culmea, le mai  ramanea si lor!

A venit rindul bugetarilor, al pensionarilor, al somerilor si al altor categorii de ‘grasi’ sa fie socotiti vampirii poporului! De unde pina mai ieri se vorbea de marirea salariilor profesorilor , ale medicilor, marirea pensiilor , de reforma in administratie cu functionari competenti bine platiti,  acum se vorbeste de reduceri drastice de salarii, pensii, subventii,slujbe.

Pe rind, aproape  toti cetatenii  vom fi vinovati intr-un fel sau altul. Spun aproape, pentru ca cei putini care au cheile vistieriei statului – incredintate prin vot – nu sint niciodata vinovati, ei doar arata cu degetul pe cei care trebuie sacrificati la un moment dat. Deci acum: afara cu bugetarii din tara!

About Emilia Moldovan

Emilia Augusta Moldovan. Deviza: Intamplarea nu ajuta decat o minte pregatita.

5 thoughts on “Afara, afara cu bugetarii din tara!”

 1. Cred ca la Presedinte caricaturizarea e o chestiune de mecanism mental. Nu putem scimba asta dar la un Sef de Stat asta nu e o calitate. Nu imi dau eama daca realizeaza ca el a fost ales nu pe functia de caricaturist ci pe cea de Presedinte al Romaniei. Nu imi dau seama nici daca constientizeaza asta sau nu. Problema cea mare este ca aceasta imagine pe care a administrat-o Statului si functionarilor de stat implicit este o “stigmatizare de grup” si nici Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii nici alte organizatii din Societatea Civila precum Centrul de Resurse Juridice nu se sesizeaza. L-au luat putin in “discutie” cand a zis jurnalistei “tiganca imputita” si i-a sechestrat telefonul … dar acum … tac. Iar Romania prin toate tratatele de Drepturile Omului la care este semnatara interzice stigmatizarea deopotriva pentru persoane si pentru grupuri. Daca un tanar Emo ar fi lansat o astfel de caricaturizare la adresa Statului ar fi fost imediat catalogat ca anarhist. Cel mai rau este ca se re-editeaza politicile anilor ’50 cand lupta de clasa era politica de stat incurajat de la varful politicii. Asta incearca acum Presedintele sa faca … sa ne puna pe unii impotriva altora. Si are asa un discurs ca si cum Presedentia ar fi privatizata … ca si cum el nu ar reprezenta Statul la cel mai inalt nivel. Din 90 incoace Traian Basescu nu a lipsit nici o secunda din aparatul Public ori de Partid si de Stat … si vine acum sa ne zica ka … Sa fim seriosi!. Totusi cred ca ar mai fi o problema … alesii nostrii nu fac diferenta intre aparatul de stat si aparatul public. Faptul ca in politica romaneasca nu s-a vrut despartirea bugetului de stat de bugetul pentru servicii publice a fost si se dovedeste a fi pagubos. Dar asta s-a facut intentionat tocmai ca Guvernul si implicit politicul sa poata controla tot. Daca s-ar desparti aparatul de stat ar primi bugetul lui si aparatul public bugetul lui …. si garantez ca la nivel de comunitati am avea si doctori si asistenti medicali si profesori si politisit si economisti mai bine platiti si mai multi ca numar, ca e nevoie. Ei sunt in mare parte angajati ai Consiliilor Locale dar banii le vin tot de la Bugetul de Stat. Solutia e despartirea bugetelor. Bugetul de Stat doar pentru cheltuielile Institutiilor de Stat si Bugetul Public pentru cheltuielile Institutiilor de Interes Public.

 2. Si eu care tocmai doream sa ma angajez… 🙂
  Asadar sa nu caut un post de bugetar!? Pai nici prea multe firme private nu au mai ramas…

 3. melania spune:

  Mama, bugetar. Tata, pensionar.

  Mama m-a sunat azi aproape plangand. Dupa 30 si ceva de ani de munca, ii vine si ei sa iasa in strada.

  E asistenta medicala – maine se va duce la munca, pentru ca fara munca amaratilor astora, ar putea muri oameni.

  Ca alte mii de bugetari, are si ea un rol acolo, in lume…

  Ca alte mii de bugetari, tocmai si-a luat-o… fara menajamente.

  Sunt de acord cu Cristi, ar trebui ca bugetarii sa intre nu in greva, ci in greva japoneza…

  Imi pare rau ca s-a ajuns aici.

  Melania

 4. Cand spuneam ca Basescu este reprezentantul cel mai de marca al diavolului, nu greseam cu nimic. Nu are mama, tata,nici Dumnezeu. Pentru oameni ca el nu cred ca avem voie nici sa ne rugam!

 5. Paun Cristian spune:

  Indemn pe bugetarii din Curtea de Conturi sa treaca la un control cu 25% mai atent pe licitatiile si selectiile de oferte ale guvernului care au ridicat cheltuielile cu “investitiile” si “materialele consumabile” la aproape 4% din PIB. In an de criza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.