AFCN lanseaza o noua sesiune de finantare a proiectelor culturale de pe 1 martie

proiecte-europene.jpg

Pe 1 martie Administratia Fondului Cultural National (AFCN) va lansa o noua sesiune de finantare a proiectelor culturale.

Consiliul AFCN s-a intrunit vineri, 3 februarie, pentru a contura cadrul de derulare a sesiunii II/2017. Au fost definite noua arii de finantare, cu prioritati specifice pentru fiecare arie: Arte vizuale, Teatru, Muzica, Dans, Interventie culturala, Educatie prin cultura, Promovarea culturii scrise, Patrimoniu cultural material, Patrimoniu cultural imaterial.

Perioada de derulare a proiectelor este iunie – noiembrie 2017. Prioritatile de finantare, bugetul alocat precum si plafoanele de finantare pentru fiecare arie vor fi comunicate de indata ce va fi emisa fila de buget.

Perioada de inscriere a proiectelor culturale este 01 – 30.03. 2017, termenul limita este 30 martie 2017, ora 17:00.

Pot solicita finantare persoane fizice autorizate, persoane juridice publice sau private, cf. OG 51/1998, care asigura o cofinantare de minimum 10% din bugetul proiectului.

Tot pe 1 martie se deschide si inscrierea de candidaturi pentru constituirea comisiilor de evaluare. Procesul de evaluare se va derula on-line in perioada 07.04 – 05.05.2017, respectiv 09 – 15.06.2017 pentru solutionarea contestatiilor.

Pentru o buna organizare a procesului de inscriere a propunerilor de proiecte si pentru a evita respingerea administrativa cauzata de lipsa unor documente obligatorii, AFCN ii incurajeaza pe cei interesati de acest apel de proiecte sa inceapa deja sa isi schiteze ideile. Mai multe detalii cu privire la prioritati, plafoane de finantare, calendar, conditii de eligibilitate, ghid de completare a formularului electronic si grile de evaluare vor fi disponibile in curand.

Pentru informatii suplimentare, echipa AFCN poate fi contactata pe e-mail la [email protected] – management proiecte.

Sursa: AFCN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.