AFIR: Ne dorim ca pana la sfarsitul lunii octombrie sa acordam peste 100 de noi finantari pentru beneficiarii Masurii 322

agricultura-finantari.jpg

agricultura-finantariAFIR anunta beneficiarii de fonduri europene pe agricultura prin PNDR 2007-2013 ca a terminat lucrul la metodologia specifica reevaluarii proiectelor de investitii eligibile, dar fara finantare, ale beneficiarilor publici.

Astfel, Agentia si-a propus ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa termine reevaluarea a peste 115 de Cereri de Finantare pentru Masura 125, iar la inceputul lunii octombrie sa acorde peste 100 de noi finantari pentru beneficiarii Masurii 322.

In urma discutiilor avute cu expertii Comisiei Europene, s-a decis ca pentru Masura 322Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” sa se ia in calcul un punctaj mai mare sau egal cu 60 de puncte, in timp ce pentru Masura 125Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii“, punctajul minim sa fie de 42 de puncte.

Date fiind aceste conditii, AFIR vor anunta solicitantii selectati pentru reevaluare, ale caror proiecte au fost depuse in iulie 2009 (pentru Masura 322) si in sesiunea din mai 2011 (pentru Masura 125) si care au un punctaj mai mare sau egal cu punctajul minim stabilit.

Apoi, dupa ce va fi gata procedura de reevaluare a proiectelor eligibile fara finantare, va fi publicat Raportul de Selectie, urmand ca beneficiarii sa fie notificati in vederea semnarii Contractului de Finantare.

Important de mentionat e faptul ca beneficiarii vor putea primi un avans de maxim 40% din valoarea eligibila a finantarii nerambursabile in cazul in care au obtinut avizarea unei achizitii din partea AFIR si dupa publicarea in SEAP a invitatiei sau a anuntului de participare pentru achizitia de lucrari. Pentru toate aceste contracte de finantare data limita de implementare a proiectelor de investitii este sfarsitul anului 2017.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.