Ajutoarele de Stat UE ca sansa de relansare economica

Ajutoarele de Stat UE ca sansa de relansare economica a statelor membre.
Implicatii posibile si necesare pentru mediul de afaceri romanesc
~ dileme, inconveniente, urgente organizatorice ~

Comunicat de presa

Controlul exercitat asupra numeroaselor forme si scheme ale Ajutoarelor de Stat pentru diverse domenii economice si state membre/regiuni ramane, in actualele conditii economico-financiare, principalul instrument la indemana Comisiei Europene – evidentiaza un recent studiu international – atunci cand UE incearca sa impuna un mod consistent de a trata criza de pe intreaga Piata Europeana. Cu atat mai mult in cazul ultimelor sosite in familia UE, precum Romania, acum urmeaza sa se testeze in mod practic eficacitatea acestui instrument.

Tocmai de aceea, Forumul anual interactiv intitulat generic „Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania”, aflat la cea de-a V-a editie (12 noiembrie 2009, Palatul Parlamentului) ii cheama pe toti reprezentantii mediului de afaceri, sectorului financiar si de asigurari, pe avocati si pe toti practicantii profesiilor liberale in plin proces de reglementare la nivel comunitar, pe specialistii domeniului concurentei si pe aparatorii drepturilor consumatorilor sa se implice direct in consultarea, dezbaterea si lobby-ul necesar in vederea Reasezarii economice a economiei romanesti, relansarii investitiilor cu sprijinul Ajutoarelor de Stat si al Fondurilor UE si intelegerii noilor reglementari legislative care privesc combaterea intelegerilor ilegale in cadrul cartelurilor.

Reamintim, cu aceasta ocazie principalele teme de interes ale evenimentului organizat sub egida Platformei CEFTAC, proiect fondat in anul 2004 cu sprijinul programului Phare al UE si al Consiliului Concurentei, coordonat de Fundatia EUROLINK- House of Europe:

-Noile oportunitati financiare deschise de sistemul Ajutoarelor de Stat UE in actuala etapa pentru mediul de afaceri
-Reactia actuala si dezirabila a Consiliului Concurentei si a celorlalte autoritati de reglementare (ANRE, ANC, BNR etc) pentru reducerea efectelor crizei europene/ globale in Romania. Moduri specifice adaptate nevoilor sectorului de afaceri autohton
-Salonul de Solutii Practice Financiare: Sistemul finantarilor prin programele cu fonduri strucuturale UE – o sansa deja compromisa pentru mediul de afaceri romanesc?

Partenerii Media ai evenimentului sunt: Radio Romania Actualitati, BURSA, Concurrences.com, e-Competitions.com, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, SmartBank.ro, SmartFinancial.ro, StiriEvenimente.ro, Finantare.ro, Comunicatii Mobile, GhiseulBancar.ro, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support.

Pentru informatii suplimentare asupra evenimentului nostru, aveti posibilitatea sa consultati site-ul www.HouseofEurope.ro sau sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax : 021.2304997 sau email: [email protected] .

Pentru conformitate,
EUROLINK-Casa Europei

Sever Avram

Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top