Ajutor financiar pentru persoanele disponibilizate de la Societatea CALORGAL S.A. Galati

bani-1.jpg

Guvernul a aprobat astazi, 29 august, printr-o hotarare, alocarea sumei de 456 mii de lei din bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiaza persoanele disponibilizate de la Societatea CALORGAL S.A. din Galati.

Societatea are ca obiect principal de activitate furnizarea de abur si aer conditionat, incluzand si activitatea de producere si distributie a energiei termice pentru incalzire si prepararea apei calde de consum pentru consumatorii racordati la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica al municipiului Galati.

Tendinta generalizata de reducere a cererii de furnizare a acestui serviciu de utilitate publica (numarul de consumatori care au renuntat la sistemul centralizat de termoficare in anul 2017 a fost de 15.862, respectiv 43,81% din consumatorii anului precedent), starea tehnica necorespunzatoare a infrastructurii aferente sistemului de termoficare, precum si cresterea preturilor la combustibili reprezinta dificultati majore pentru functionarea Societatii CALORGAL S.A. Galati. Astfel, activitatea de distributie a energiei termice prestata de societate se va restrange in proportie de aprox. 70%.

In acest context, s-a conturat necesitatea adoptarii de urgenta a unor masuri necesare in vederea redresarii activitatii, prin restrangerea sectoarelor de activitate, reducerea cheltuielilor si intocmirea unui plan de disponibilizare aplicabil in doua etape, incepand din luna septembrie 2018, si care va afecta 303 salariati.

Analizand structura personalului in functie de varsta, s-a constatat ca 70,8% dintre salariati au peste 50 ani, iar sansele de reinsertie pe piata muncii a acestora sunt reduse. in aceste conditii, societatea este preocupata de realizarea unui plan de disponibilizare care sa atenueze impactul social al procesului de restructurare, in acord cu masurile de protectie sociala acordate de stat prin OUG nr. 36/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.