Al doilea apel al programului Interreg Europe 2014-2020

InterregEUROPE_C.jpg

UE_Steaguri (1)Perioada de desfasurare a celui de al doilea apel aferent programului Interreg Europe 2014-2020, destinat proiectelor de cooperare interregionala este 5 aprilie – 23 mai 2016.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Punctul National de Contact, va organiza in perioada urmatoare evenimente de informare avand ca tema atat rezultatele primului apel cat si noutatile aferente celui de al doilea apel.

Pe langa intalnirile la nivel national, Secretariatul va organiza in perioada 22-23 martie 2016, la Rotterdam, a doua editie a evenimentului Partner Search, unde se va incerca facilitarea gasirii de parteneri pentru proiecte viitoare.

Programul de cooperare interregionala

Pana la finele anului 2020 vor fi 3-4 apeluri. Bugetul alocat programului pentru aceasta perioada este de 359 de milioane de euro, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), din care 322,4 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare interregionala. Partenerii din Norvegia si Elvetia vor fi cofinantati din fonduri nationale de tarile respective. De asemenea, 15.3 milioane de euro sunt pentru platforme de invatare de politici publice, iar 21,3 milioane de euro pentru asistenta tehnica a programului – configurare, implementare, monitorizare etc.

Beneficiarii eligibili sunt autoritati publice – nationale, regionale sau locale (in special Autoritati de Management si Organisme Intermediare), organisme de drept public si organisme private non-profit (agentii, institute de cercetare, organizatii specializate in politici publice etc.) din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum si din Elvetia si Norvegia.

Rata de cofinantare este diferita, in functie de tipul beneficiarului:

  •  85% din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru institutiile publice si organismele de drept public din statele membre UE;
  •  75% pentru organismele private non-profit din statele membre UE;
  • 50% finantare norvegiana pentru organismele publice de drept public si organismele private non-profit din Norvegia;
  • finantare elvetiana: partenerii din Elvetia sunt invitati sa contacteze punctul national elvetian de contact Interreg pentru informatii privind oportunitatile de finantare din Elvetia.
     

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top