AM POR a emis o instructiune cu privire la cota TVA aplicabila proiectelor

ghid-consultare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a emis Instructiunea nr. 19/17.01.2017, privind conformarea solicitantilor POR 2014 – 2020 cu Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal, Art. 291, alin. 1 – cota TVA aplicabila de la 1 ianuarie 2017, privind depunerea cererilor de finantare in cadrul apelurilor lansate.

Astfel, conform comunicatului oficial ADR Sud Muntenia, pentru toti solicitantii POR 2014 – 2020, care au depus/ transmis prin MYSMIS cererile de finantare cu bugetul intocmit prin raportare la cota de TVA de 20%, ADR Sud Muntenia, in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va solicita revizuirea documentatiei in concordanta cu cota legala aplicabila de TVA in etapa de evaluare tehnica si financiara si/sau in etapa precontractuala.

Pentru toti potentialii solicitanti POR care nu au depus inca cererile de finantare in cadrul apelurilor lansate, dar au intocmite/aprobate documentatiile tehnico-economice la cota de TVA 20%, cota in vigoare la data intocmirii documentatiilor, pot depune/transmite prin MYSMIS respectivele cereri de finantare. Acestea vor fi incluse in procesul de evaluare si selectie, cu conditia revizuirii cotei de TVA in etapa de evaluare tehnica si financiara si/sau in etapa precontractuala, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Termenul limita de revizuire a cererilor de finantare si a documentelor anexate la acestea, din perspectiva cotei de TVA, este cel mai târziu in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la primirea notificarii privind demararea etapei precontractuale, in conformitate cu sectiunea 8.5 la Ghidul general, in caz contrar proiectul fiind respins.

Prezenta instructiune se aplica pentru toate proiectele depuse sau care urmeaza a fi depuse in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, ce se incadreaza in situatiile anterior mentionate.

Descarca Instructiunea

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.