Ambulatoriul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara va fi reabilitat si echipat cu fonduri nerambursabile prin Regio

spitalIn Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara a avut loc semnarea contractului de finantare pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara“.

Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale” si a domeniului major de interventie 3.1Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” al Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR).

Proiectul, ce se va desfasura pe parcursul a 9 luni de implementare, vizeaza atat reabilitarea cladirii ambulatoriului, cat si dotarea acesteia cu aparatura medicala de specialitate ce corespunde standardelor medicale actuale. Astfel, prin implementarea proiectului vor fi reabilitate, modernizate si echipate 7 cabinete existente si vor fi create 7 noi cabinete cu dotarile aferente, estimandu-se ca un numar de 70 de pacienti pe zi vor beneficia de rezultatele obtinute prin proiect.

Valoare totala a proiectului este de 10.694.419,46 lei (aproximativ 2.432.706,03 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 8.421.866,76 lei (aproximativ 1.915.758,69 euro).

Pentru domeniul major de interventie 3.1 “Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”, in Regiunea Vest, au fost alocate 17,59 milioane euro. 26 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 43,93 milioane euro, au fost depuse spre finantare in cadrul acestui domeniu major de interventie. Dintre acestea, 17 proiecte cu o valoare nerambursabila de 30,25 milioane euro au fost contractate, se afla in perioada de implementare sau au fost finalizate. De asemenea,  3 proiecte cu o valoare nerambursabila de 10,14 milioane euro se afla in etapa de precontractare iar 6 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 3,54 milioane euro, au fost respinse.

Domeniul de interventie a fost inchis in data de 5 noiembrie 2010. Finantarea nerambursabila solicitata prin proiectele care au fost depuse la ADR Vest depaseste cu 129,62% alocarea regionala.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.