ANRMAP publica noi instructiuni care privesc achizitiile publice

evaluare_proiecte.jpg

evaluare_proiecteAutoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) anunta publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 371 din 21.06.2013, a Instructiunilor nr. 1/2013, emise in aplicarea prevederilor art. 188 alin. (2) lit. d) si art. 188 alin. (3) lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Elaborarea acestor instructiuni reprezinta indeplinirea unui angajament asumat in fata Comisiei Europene, ca urmare a recomandarilor cu privire la formularea de instructiuni, instrumente ajutatoare necesare autoritatilor contractante in procesul de achizitie publica, in vederea intaririi capacitatii administrative a acestora.

Instructiunile au ca scop indrumarea autoritatilor contractante in ceea ce priveste modalitatea de formulare a cerintelor de calificare care vizeaza capacitatea profesionala, necesitate izvorata ca urmare a numeroaselor respingeri ale documentatiilor de atribuire, cauzate de formulari restrictive ale cerintelor de calificare privind studiile, pregatirea profesionala si calificarea persoanelor responsabile pentru indeplinirea contractului.

Asadar, instructiunile nr. 1/2013, ale presedintelui ANRMAP reprezinta o armonizare a practicilor in domeniul achizitiilor publice din partea principalilor “actori” implicati, respectiv Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Unitatea de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si Autoritatea de Audit, si au scopul de a genera o abordare unitara a prevederilor din domeniul achizitiilor publice.

Actul normativ a primit acceptul serviciilor tehnice din cadrul Comisiei Europene, respectiv DGMarkt.

Document anexat:
Instructiunile nr. 1/2013 (PDF)

Sursa: ANRMAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.