Antoniu Poienaru: “‘Alde’ Constantin cere debarcarea lui Irimescu de la conducerea MADR”

antoniu.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre cum Daniel Constantin si PSD-ul cer debarcarea lui Achim Irimescu de la conducerea MADR.

“Recent, pe un site agricol, la ‘stiri pe surse’ se dadea ca sigura inlocuirea lui Achim Irimescu cu Sorin Chelmu, fost secretar de stat la agricultura.

A urmat apoi, intr-un articol pe un alt site agricol, o declaratie a unui lider al Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, acesta punand la indoiala capacitatea APIA de a face platile catre fermieri pana la data de 30 iunie 2016.

Toate semnalele, mascate sau pe fata, veneau din partea sustinatorilor lui Daniel Constantin si a PSD-ului, dupa ce acestia s-au aratat nemultumiti de felul cum conduce ministerul Achim Irimescu.

N-a trecut mult, si, hop-top, ‘alde’ Constantin si PSD au si pus-o de-o motiune simpla la Camera Deputatilor, impotriva lui Irimescu, motiune intitulata „Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada posdecembrista”.

Din punctul meu de vedere, Irimescu isi va merita soarta daca nu va iesi la rampa. Pentru ca a avut si are inca motive suficiente sa le inchida gura celor de la PSD si ‘prompteristului’ Constantin.

Un motiv i-am dat si eu. Pentru aceasta, a trimis corpul de control la APIA Cluj, timp in care, separat, am fost convocat si eu la o discutie.

Despre ce este vorba?

In 22.02. 2014, APIA Cluj a deschis ilegal in caminul cultural Mociu, jud. Cluj-obiectiv nefinalizat, dintr-un proiect pe Masura 322-, sediul Centrului Local APIA Mociu, cu binecuvantarea factorilor politici de atunci, in frunte cu Daniel Constantin si a prefectului PSD de Cluj.

Eu am sesizat Departamentul de Lupta Antifrauda a lui Ponta, care a trimis ‘spre competenta solutionare’ sesizarea mea la APIA Central si la Politia Cluj.

APIA Central a dat telefon la APIA CLUJ . Imediat, directorul executiv de aici, prieten cu Constantin si numit de PC, a dispus mutarea Centrului Local APIA, din caminul cultural, unde nu aveau ce cauta, in primaria Mociu.

Dupa o zi de la mutare, Politia Cluj m-a chemat sa dau nota explicativa pentru tupeul de a fi sesizat DLAF-ul(sic!).
Le-am trimis probe in sustinerea sesizarii iar seful politiei locale mi-a raspuns ca nu au gasit nicio neregula.

Apoi, m-am adresat DNA-ului, care a clasat  dosarul trimis electronic, spunand ca nu pot incepe ancheta deoarece actele si sesizarea trimise de mine nu au semnatura electronica.

Au venit Ciolos si Irimescu in 2015, trimitandu-le si lor sesizarea, separat. Mentionez ca, proiectul cu pricina nu este nici acum finalizat.

Ciolos a pasat sesizarea la Prefectura Cluj. De aici , prefectul mi-a raspuns ca el nu stia de faptul ca nu avea ce cauta la deschiderea Centrului Local APIA, in caminul cultural, un obiectiv care facea parte dintr-un proiect comunitar nefinalizat, desi, site-ul prefecturii spune altceva. Vezi aici.

Nemultumit de raspuns, i-am trimis lui Ciolos o noua sesizare, dupa care a pasat-o la MADR si AFIR, iar seful AFIR de atunci, Andrei Szakal, a motivat ca nu se justifica sesizarea mea.”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.