Antoniu Poienaru: Departamentul de Lupta Antifrauda(DLAF)

antoniupoienaru.jpg

,,In data de 29 mai m-am adresat DLAF, sesizand faptul ca “Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale(AFIR) nu mai publica informatii referitoare la beneficiarii fondurilor FEGA si FEADR, contrar REGULAMENTULUI (CE) NR. 259/2008 AL COMISIEI din 18 martie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1290/2005 al Consiliului in ceea ce priveste publicarea informatiilor referitoare la beneficiarii fondurilor provenite din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), modificat prin REGULAMENTUL DE PUNERE iN APLICARE (UE) NR. 410/2011AL COMISIEI din 27 aprilie 2011de modificare a Regulamentului (CE) nr. 259/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1290/2005 al Consiliului in ceea ce priveste publicarea informatiilor referitoare la beneficiarii fondurilor provenite din Fondul european de garantare agricola (FEGA) si din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR).

In acest sens rubrica Acasa >> INFORMAtII INSTITUtIONALE >> Organism coordonator >> Beneficiari plati FEGA si FEADR, nu contine nicio informatie pentru anii 2015 si 2016 si nici posibilitatea de filtrare si salvare, asa cum era inainte de instalarea guvernului Ponta. Mai mult, accesul la aceasta rubrica, de pe site-ul APIA, se face in mod intentionat cu rea vointa, trimitandu-ne la link-ul http://www.apdrp.ro/content.aspx?item=2030&lang=RO si nu la rubrica beneficiarilor FEGA si FEADR cum era inainte de instalarea guvernului Ponta. Repet, guvernul Ponta.

Consider acest fapt o lipsa totala de transparenta in privinta folosirii banilor publici, ridicand suspiciuni in privinta protectiei intereselor financiare ale UE, respectarea regulamentelor europene si nationale.”

Ce credeti ca s-a petrecut intre timp? incepand de astazi poti accesa direct de pe site-ul APIA, dar şi de pe site-ul AFIR aceste plati. Bravo, DLAF!”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.