Antreprenori romani incepatori se pot inscrie la un accelerator de afaceri din Cehia sustinut de mari companii

antreprenoriat.jpg

Antreprenori romani incepatori, din domeniul tehnologiei informatiei (IT), se pot inscrie la un accelerator de afaceri din Brno, Cehia, sustinut de companii mari, ca Microsoft, Skoda sau Avast, au anuntat, vineri, organizatorii, intr-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Inscrierile in acceleratorul de afaceri JIC STARCUBE se fac pe site-ul oficial, AICI, in perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2017, mentioneaza agentia de suport pentru inovatie JIC (South Moravian Innovation Centre), organizatoarea programului de accelerare.

Se pot inscrie echipe formate din cel putin 2 membri fiecare, cu proiecte din domeniile:

  • hardware
  • securitate cibernetica
  • internet of things (IoT).

Ajuns la a noua editie, acceleratorul JIC STARCUBE se va desfasura in perioada 15 ianuarie – 16 martie 2018, la Brno, un oras cunoscut ca nod tehnlogic central-european pentru mari companii internationale.

Antreprenorii acceptati in program vor putea obtine 100.000 de coroane cehesti (circa 3.800 de euro) pentru sederea lor in Brno, precum si un buget de servicii juridice, de marketing si servicii financiare.

In schimb, organizatorul programului percepe ca taxa de participare o cota de 2% din start-upurile respective sau o optiune din viitoarele firme, daca participantii nu si-au deschis un start-up inca.

Acceleratorul de afaceri de 2 luni, derulat numai in limba engeza, va acoperi toate subiectele importante, de la crearea valorii si intelegerea clientilor pana la transferul know-how-ului tehnologic de la parteneri – spune JIC.

De asemenea, antreprenorii vor avea acces la laboratoare si centre tehnologice dotate cu imprimante 3D, aparate de gravura laser, unelte mecanice, truse si accesorii pentru IoT, cu care isi vor putea asambla prototipurile.

Pana atunci, startupurile, echipele sau antreprenorii care se vor inscrie vor trece printr-un proces de selectie in urma caruia 30 de candidati vor fi alesi pe o lista scurta. Acestia vor participa la un workshop si isi vor prezenta ideile in fata unor experti, in perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2017.

Dintre acestia vor fi selectati 10 candidati pentru programul propriu-zis de accelerare de 2 luni. Programul va fi precedat de o saptamana de adaptare (8-12 decembrie 2017).

Apoi, absolventii JIC STARCUBE vor putea continua intr- un program individual de 6 luni.

Programul de accelerare este sustinut de mari companii tehnologice: Honeywell, Avast, Konica Minolta, Microsoft, Skoda.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.