Apel de proiecte pentru Republica Moldova: Masuri pentru consolidarea increderii

Republica_Moldova_UE.jpg

Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri de proiecte pentru Republica Moldova si statele membre UE pentru programul „Confidence Building Measures„.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 19.10.2015
Buget: 6.500.000 euro

Obiectivul general al prezentei cereri de propuneri este de a impulsiona dezvoltarea societatii civile pentru a contribui la solutionarea pasnica a conflictului transnistrean si la dezvoltarea masurilor de consolidare a increderii intre ambele maluri ale Nistrului, precum si intre autoritatile centrale din Republica Moldova si Unitatea Teritoriala Autonoma (UTA) Gagauzia.

rep moldovaObiective specifice:

  • incurajarea dezvoltarii de partnerariate durabile si a capacitatii societatii civile de pe ambele maluri ale raului prin crearea de platforme transfrontaliere de cooperare la nivel comunitar.
  • imputernicirea actorilor locali din Gagauzia pentru a le permite sa puna in aplicare si sa monitorizeze prioritatile de dezvoltare in cooperare cu autoritatile centrale moldovenesti.

LOTUL I: Sprijinirea societatii civile pentru consolidarea increderii intre comunitatile de pe cele 2 maluri ale Nistrului – 5.500.000 euro

1. Dezvoltarea comunitatii, imbunatatirea starii de sanatate, a sistemelelor sociale si de protectie sociala pentru grupurile vulnerabile, inclusiv a persoanelor cu handicap
2. Oportunitati de afaceri incluzand transportul si protectia consumatorului
3. Drepturile Omului
4. Media si jurnalism
5. Educatie
6. Mediu
7. Arta, cultura si sport

LOTUL II: Sprijin pentru Unitatea Teritoriala Autonoma Gagauzia – 1.000.000 euro
1. Buna guvernanta
2. Dezvoltare economica si sociala

Pot depune proiecte: agentii non-profit, ONG-uri pentru dezvoltare si alte entitati ale societatii civile, asociatii, organizatii internationale, etc.

Bugetul alocat este de 6.500.000 euro – minimum 450.000 euro/proiect si maximum 1.000.000 euro/proiect; se acorda intre 50% si 80% cofinantare.

Aplicatiile se depun numai in engleza.

Actiunile proiectelor trebuie sa se desfasoare in Moldova, incluzand regiunea Transnistria.

Sprijinul financiar din partea unor parti terte este puternic incurajat.

Inregistrarea in baza de date online a Comisiei Europene PADOR este obligatorie pentru aceasta cerere de proiecte; PADOR este o baza de date pentru inregistrarea entitatilor care isi propun sa depuna o aplicatie pentru o cofinantare.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 19 octombrie 2015 pentru nota succinta a proiectului/conceptului si 8 ianuarie 2016 pentru intreaga aplicatie (daca evaluarea primei etape este pozitiva).

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top