Apel pentru identificarea unor comune partenere in proiectul “Tineri pentru Romania”

Jeunes_en_Roumanie.jpg

Jeunes_en_RoumanieAsociatia belgiana «Jeunes en Roumanie», lanseaza apelul pentru identificarea comunelor din Romania ce doresc sa participe la Proiectul “Tineri pentru Romania” in anul 2014, proiect derulat in colaborare cu UNCJR.

Acest proiect consta in organizarea de tabere de scuti (cercetasi) belgieni pentru o perioada de 2 saptamani in luna iulie 2014, in vederea desfasurarii de activitati de voluntariat in folosul comunitatilor locale din Romania.

Mentionam ca, in afara de oferirea unui spatiu de cazare gratuit (scoala, camin, sala de sport, sau orice alt spatiu in care scutii isi pot amenaja o sala de dormit, cu acces la o bucatarie si grupuri sanitare), nicio alta cheltuiala nu cade in sarcina comunei-gazde.

Scutii (pionierii) nu accepta cazari la hoteluri sau pensiuni, iar toate cheltuielile legate de hrana si le acopera singuri.

De asemenea, este absolut obligatoriu ca:

  1. o persoana din cadrul primariei sau a unei scoli din comuna sa fie desemnata coordonator local al activitatilor scutilor si sa fie disponibia pe perioada desfasurarii activitatilor;
  2. sa fie realmente nevoie de lucrarile/activitatile de voluntariat oferite de tinerii belgieni.

Activitatile din vara anului 2014 se vor concentra pe urmatoarele domenii:

  • Animatie cu copiii din comuna ce nu au posibilitatea de a pleca in vacanta.
  • Santier (lucrari usoare de reparatii, renovare, sprijin pentru varstnici la lucrarile agricole, etc.).
  • Ecologizare (albii de rauri, parcuri, zone de agrement, etc).
  • Animatie combinata cu santier/ecologizare.

Mentionam ca majoritatea actiunilor desfasurate de scutii belgieni in Romania in decursul ultimilor ani s-au bucurat de succes si apreciere din partea comunitatilor locale care i-au gazduit, fiind remarcate atat seriozitatea, cat si avansatul spirit de voluntariat al participantilor.

Pentru ca grupurile de scuti sa fie in masura sa-si organizeze din timp deplasarea precum si suportul material necesar, raspunsurile din partea comunelor ce doresc sa beneficieze de sprijinul oferit de tinerii voluntari belgieni sunt asteptate cel tarziu pana la data de 17 ianuarie 2014.

Documente anexate:

Descrierea proiectului “Tineri pentru Romania” (PDF)

Formularul de inscriere (PDF)

Mai multe detalii privind inscrierea gasiti pe pagina oficiala a proiectului.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.