Apel pentru propuneri de proiecte, Confidence Building 2017-2018

sadsadsa.png

Robert Bosch Stiftung si Black Sea Trust for Regional Cooperation al German Marshall Fund (BST) continua initiativa comuna de finantare pentru sustinerea activitatilor democratice ale organizatiilor non-guvernamentale in Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Romania si Ucraina. Partenerii trebuie sa aiba convingerea ca societatea civila poate sa faca o contributie valoroasa in procesul democratic, intelegerea reciproca si reconcilierea intre populatiile din teritoriile aflate in prezent in conflict (armat). Aceasta initiativa este conceputa sa incurajeze aplicantii sa caute noi variante, metode si abordari pentru a crea intelegere reciproca.

Status: Inactiv
Depunere: 29 Septembrie 2017
Buget:  18.000 EUR

Descrierea programului

Proiectele pot sa fie initiate de organizatii din societatea civila care pot in mod efectiv sa tinteasca audienta din populatia regiunii in care isi desfasoara activitatile din cadrul proiectului. Organizatiile care solicita burse trebuie sa fie inregistrate legal intr-una dintre urmatoarele tari: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Romania si Ucraina. Implicarea partenerilor externi (in special cei din UE) este permisa si binevenita.

Aplicantii sunt incurajati sa creeze proiecte in urmatoarele domenii:

  • modalitati pentru construirea si/sau intarirea capacitatii locale, regionale si nationale de a promova coabitarea si reintegrarea
  • initiative transfrontaliere pentru tineret
  • modalitati ale educatiei civice si ale cetateniei active
  • abordari ale reconcilierii si pacii care incorporeaza experienta istorica si o transmit generatiilor mai tinere
  • modalitati cultural-artistice care sa promoveze pacea si reconcilierea
  • rolul mediei in depasirea stereotipurilor

Se vor promova initiativele multilaterale si pe cele care sunt extinse si la tarile vecine.

Proiectele trebuie sa fie de buna calitate, sa foloseasca metode noi si inovative de a promova democratia si sa aiba un buget realistic si structurat in mod economic.

BST si RBSG incurajeaza aplicantii sa fie creativi si indrazneti. Ideile de proiecte se pot concentra pe crearea diverselor platforme (de mediu, muzica, sporturi, etc.) care aduc impreuna oameni din teritorii implicate in conflicte, pe facilitarea contactului dintre actorii statali in zona Caucazului de Sud si regiunile vecine prin modalitati non-formale, pe folosirea mijloacelor media (traditionale si/sau moderne) pentru facilitarea intelegerii reciproce, etc.

Buget

Valoarea medie a fondurile oferite este de 23.000 USD (aproximativ 18.000 EUR). Proiectele multilaterale pot depasi aceasta suma in cazuri exceptionale.

Aplicare si selectie

Intreaga administrare a programului este asigurata de BST pentru ambii parteneri.

Robert Bosch Stiftung si Black Sea Trust for Regional Cooperation roaga organizatiile interesate sa aplice tinand cont de informatiile de mai jos.

Deciziile cu privire la selectia si finantarea proiectelor vor fi luate de comun acord cu ambii finantatori. O scrisoare de finantare va fi trimisa proiectelor selectate pana in Decembrie 2017.

Contact

Aplicatiile vor fi trimise la adresa [email protected]

Pentru termenul din 29 Septembrie 2017, organizatiile interesate sunt rugate sa trimita propunerile de pe 1 August 2017 pana pe 29 Septembrie 2017, ora 18, ora locala.

Proiectele trebuie completate si raportate BST pana in Iulie 2018. Durata maxima a unui proiect nu poate sa depaseasca 6 luni.

Propunerile de proiecte trebuie redactate doar in engleza, folosind formularele de buget si aplicatia de pe pagina BST: http://www.gmfus.org/initiatives/call-applications.

Bursierii trebuie sa isi depuna rapoartele finale doar in engleza, folosind doua formulare dintre cele de pe pagina BST: http://www.gmfus.org/initiatives/application-and-reporting-forms.

Cei interesati pot consulta una dintre urmatoarele persoane de contact, care le vor furniza asistenta necesara:

  • Mehriban Rahimli – reprezentant BST pentru Azerbaijan si Georgia ([email protected])
  • Dinu Toderascu – reprezentant BST pentru Moldova, Armenia, Bulgaria ([email protected])
  • Ana Aelenei – reprezentant BST pentru Ukraine ([email protected])
  • Maria Florea – reprezentant BST pentru Romania ([email protected]).

BST si RBSG incurajeaza aplicantii care doresc sa realizeze proiecte care depasesc perioada maxima si bugetul maxim, sa contacteze un reprezentant BST pentru informatii.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Fisa de program

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.