Aproape 65 milioane lei au fost alocate programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in anul scolar 2014-2015

Comert_fructe.jpg

Comert_fructeGuvernul Romaniei a adoptat Hotararea privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a fondurilor necesare pentru distributia fructelor si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum si a modalitatii de implementare efectiva si de gestionare la nivelul administratiei publice, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in anul scolar 2014-2015.

Bugetul total alocat programului este de 64,6 milioane de lei, din care 31,6 milioane de lei sunt alocate de Uniunea Europeana, iar diferenta de 33 de milioane de lei reprezinta co-finantarea asigurata de statul roman.

In anul scolar 2014-2015, a fost mentinuta limita valorii zilnice de 0,37 de lei/copil, insa perioada de distributie gratuita a fost extinsa la 86 de zile, cu o zi mai mult fata de anul scolar 2013-2014.

Beneficiarii acestui program sunt cei 1.765.712 de copii din clasele pregatitoare si clasele I-VIII, din invatamantul de stat si privat. Din momentul intrarii in vigoare a acestei Hotarari de Guvern, Consiliile Judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti vor demara procedurile de organizare a licitatiilor in vederea implementarii programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in anul scolar 2014-2015.

Totodata, prin acest act normativ, a fost completata lista masurilor adiacente care pot fi implementate in cadrul acestui program cu:

  • organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe si legume sau de activitati educative practice;
  • crearea de pagini web la nivelul judetului, prin care sa fie oferite informatii despre implementarea programului.

Precizam ca masurile adiacente distributiei de fructe devin eligibile pentru sprijinul financiar al Uniunii Europene si nu pot reprezenta, valoric, mai mult de 15% din alocarea finala a fiecarui stat membru.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.