Asistenta tehnica BERD de peste 2,2 milioane euro pentru investitii eficiente in sectorul de apa si canalizare

MariusNicaBERD.jpg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, domnul Marius Nica, si Directorul regional pentru Romania si Bulgaria din cadrul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), domnul Matteo Patrone, au semnat astazi, la Bucuresti, “Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apa si apa uzata din Romania”, in valoare de 2.225.000 euro.

Colaborarea cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ne ofera posibilitatea sa actionam in sensul dezvoltarii strategice a sectorului de apa si canalizare si sa asiguram sustenabilitatea investitiilor realizate cu fonduri europene in acest domeniu, a declarat ministrul Nica.

Angajarea de expertiza din partea Institutiilor Financiare Internationale, cum este BERD, vine in sprijinul indeplinirii principalului deziderat al Guvernul Romaniei – cresterea ratei de absorbtie a fondurilor structurale europene – astfel incat aceasta banca va furniza, in urmatorii doi ani, asistenta tehnica pentru sustinerea dezvoltarii si imbunatatirii serviciilor de furnizare a apei si serviciilor de apa uzata in Romania.

La randul sau, directorul regional BERD a declarat: Suntem foarte incantati sa lucram alaturi de Romania si UE in acest sector important. Vom oferi expertiza BERD pentru a asigura utilizarea eficienta a fondurilor structurale, in vederea imbunatatirii serviciilor de furnizare a apei. BERD va continua sa sustina reforma sectorului de apa pentru imbunatatirea guvernantei si sustenabilitatii infrastructurii, concentrandu-se asupra consolidarii sectorului si a strategiilor de management.

In acelasi timp, BERD – principalul investitor institutional din Romania – va urmari si asigurarea sustenabilitatii furnizorilor regionali de apa, acestia fiind beneficiarii unor importante sume nerambursabile din partea UE.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.